Krem svetske atletike u Beogradu! Takmičiće se Milica, Angelina, Ivana, Asmir, Armin, Aleksa... Sve je spremno za spektakl!

13.02.2023

12:02

0

Autor: D. N.

Gledaćemo atletičare iz 35 zemalja širom sveta, ulaznice su već razgrabljene

Krem svetske atletike u Beogradu! Takmičiće se Milica, Angelina, Ivana, Asmir, Armin, Aleksa... Sve je spremno za spektakl!
Najava za Belgrade Indoor Meeting - Copyright Promo/Srpski atletski savez

Beograd će ponovo biti domaćin međunarodnog atletskog takmičenja. Uoči spektakla u glavnom gradu Srbije, održana je i konferencija za novinare. Naime, osmi po redu "Belgrade Indoor Meeting" biće održan u sredu, 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici, a za odličja će se boriti atletičari iz preko 35 zemalja širom sveta.

- Iako je prvobitno miting trebalo da počne u 16.30 časova, zbog nepogoda koje su zadesile Tursku, Prvenstvo Balkana koje je trebalo da bude održano ovog vikenda je otkazano, ali je određen broj atletičara izrazio želju da takmiči na našem mitingu, a Srpski atletski savez je odlučio da pomogne atletičarima te će "Belgrade Indoor Meeting" početi u 15.20 časova, dok će zvanično otvaranje biti u 17 časova.

Najzanimljivije takmičenje očekuje nas u muškom bacanju kugle, gde ćemo gledati “ljutu borbu”, našeg vicešampiona Evrope, Armina Sinančevića i evropskog šampiona, Filipa Mihaljevića, kao i našeg Asmira Kolašinca, evropskog šampiona iz 2013. godine.

Zvezde kraljice sportova koji će biti naši gosti 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici takmičiće u sedam disciplina u muškoj konkurenciji i osam u ženskoj. Naša najbrža sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 m, njoj će se na startu pridružiti svetska šampionka Dina Ašer Smit, kao i Ivana Ilić koja je vicešampionka Evrope (U20).

U muškoj konkurenciji na 60 metara, Aleksa Kijanović jedan je od favorita za pobedu. U trci na 60 metara sa preponama, Luka Trgovčević susrešće se sa dvostrukim azijskim osvajačem srebrne medalje, Jakubom Aljuhom. Boško Kijanović takođe će se takmičiti u trci na 400 metara.

U muškom skoku udalj očekuje nas povratak bronzanog evropskog osvajača medalje iz 2017. godine, Strahinje Jovančevića, dok je u ženskom dalju najveći favorit naša atletičarka Milica Gardašević, kao i Teodora Boberić.

U skoku uvis najveći favorit je naša atletičarka Angelina Topić, koja je osvajačica bronzane svetske medalje za juniorke, kao i evropske za seniorke - navedeno  je na sajtu Srpskog atletskog saveza.

Ulaznice za miting delile su se besplatno i podeljene su u rekordnom roku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike