Kakva dominacija Vulete i Sinančevića! Ko je učinio ono što i Ivana?

30.01.2023

17:19

0

Autor: A. S.

Nagrađene i mlade nade srpske atletike

Kakva dominacija Vulete i Sinančevića! Ko je učinio ono što i Ivana?
Ivana Vuleta - Copyright Tanjug/Michael Buholzer/Keystone via AP

Srpski atletski savez proglasio najbolje takmičare i to za dve sezone. Kako prošle zime nisu dodeljivali nagrade, odlučili su sada da proglase najboljima i one iu 2021. i 2022. godine.

Očekivano ili ne, ali potpuno je dominirala Ivana Vuleta. Srpska atletičarka je prethodnih godina samo nastavila niz osvajanja medalja od kada se pojavila na velikoj sceni, pa su joj uručena priznanja za obe godine. Tokom 2021. godine osvojila je Dijamantsku ligu, dok je godinu dana kasnije, odbranila zlato, i uzela najsjajnija odličja kasnije na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu i Evropskom šampionatu.

U muškoj konkurenciji dogodila se identična situacija, a najbolji je Armin Sinančević, bacač kugle.

On je stigao do zlata na Balkanijadi i sedmog mesta na Olimpijskim igrama u Tokuju, dok je godinu dana kasnije postao šampion Mediteranskih igara, a zatim je osvojio i srebro na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Nagrađene su i mlade i talentovane Adriana Vilagoš i Angelina Topić.

Bacačica koplja Adriana Vilagoš 2021. godine osvojila Svetsko prvenstvo za juniore i bila druga na Evropskom, dok je godinu dana kasnije, pored seniorske srebrne medalje na šampionatu u Minhenu osvojila još četiri zlata - na SP za juniore, na Mediteranskim igrama, Balkanskom prvenstvu i Evropskom kupu bacačkih disciplina.

Angelina Topić je 2022. godinu osvojila bronzu na šampionatu Evrope, a bila je i treća na Svetskom prvenstvu za juniore, prva na EP za mlade, kao i prva na Balkanskim juniorskim igrama u dvorani.

Najbolji klub za 2021. godinu je AK Crvena zvezda, dok je godinu dana kasnije, to priznanje završilo u rukama novosadske Vojvodine.

Najbolji trener u obe sezone je Goran Obradović, trener Ivane Vulete.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike