Na današnji dan metak albanskog teroriste ubio je Gorana Raičevića! Pre 24 godine ostali smo bez atletskog velikana i heroja! (VIDEO)

06.05.2023

17:02

0

Autor: 24sedam

Proslavljeni sportista se odazvao pozivu, a kasnije stradao u zasedi

Na današnji dan metak albanskog teroriste ubio je Gorana Raičevića! Pre 24 godine ostali smo bez atletskog velikana i heroja! (VIDEO)
Goran Raičević - Copyright MN Press

Tačno na današnji dan, pre 24 godine ubijen je Goran Raičević. Naš proslavljeni atletičar, kao vojnik Trećeg bataljona Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije je poginuo od snajperskog hica terorističke OVK, u selu Kačikol.

Kako život zna da bude surov, svedoči i sećanje da je te, 1999. godine dobio poziv za mobilizaciju, iako je trebalo da trči na maratonu u Grčkoj.

Zanemario je atletiku i odazvao se pozivu. Nažalost, posle toga se nije vratio supruzi Jeleni i blizancima Katarini i Nikoli jer je stradao u zasedi.

MN Press
 

Raičević je rođen 1963. godine u Kruševcu, a karijeru je gradio u Crvenoj zvezdi, Partizanu, Brusu i Sokolu. Bio je i reprezentativac od 1988. godine, pa sve do pogibije. Bio je i pet puta pobednik "Belog krosa", a šest puta najbrži na krosu Politike. Čak tri godine zaredom nije izgubio nijednu uličnu trku.

Sahranjen je u opremi, a na spomeniku iznad njegovog groba piše: "Bio si šampion velikog, iskrenog i toplog srca. Tvoje pobede i plemenita dela čuvaće te od zaborava a mi ćemo te nosisti u srcu za sva vremena".

U čast Gorana Raičevića, opština Brus svake godine organizuje atletski memorijal.

Da sećanje na velikog sportistu i heroja ne bledi svedoči i današnja objava naše proslavljene atletičarke Olivere Jevtić na Fejsbuku.

- Tačno pre 24 godine, na Đurđevdan, poginuo je Goran Raičević, atletski velikan, srpski heroj! Da se ne zaboravi - napisala je Jevtić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike