Partizanov kros u sećanje na Franju Mihalića i Gorana Raičevića koji je ubijen na Kosovu 1999. godine!

11.11.2022

17:34

0

Crno-beli u subotu po 46. put organizuju tradicionalno takmičenje, uz učešće gotovo svih klubova iz Srbije i Republike Srpske

Partizanov kros u sećanje na Franju Mihalića i Gorana Raičevića koji je ubijen na Kosovu 1999. godine!
Kros AK Partizan - Copyright AK Partizan

Neka vikend počne zdravo i razigrano! U subotu 12. novembra 2022., sa početkom od 11.00h, u parku iznad stadiona Partizan, održaće se tradicionalni 46. po redu kros AK Partizan.

Prema najavi, na krosu će uzeti učešće gotovo svi klubovi iz Srbije ali i gosti iz Republike Srpske. Glavna trka manifestacije je trka seniora na 4219,5 metara, koja nosi naziv proslavljenog reprezentativca AK Partizan i osvajača srebrne olimpijske medalje u maratonu, Franje Mihalića.

MN Press
 

Uz ovu trku, tradicionalno najveće interesovanje vlada za juniorsku trku "Memorijal Gorana Raičevića" na 3000 metara. Podsetimo, Raičević je naš nekadašnji atletski šampion, koji je život izgubio 6. maja 1999. godine kao pripradnik Vojske Jugoslavije, u selu Kačikol na Kosovu i Metohiji kada je pogođen iz snajpera od strane albanskih separatista.

MN Press
 

Uz elitne trke dana, biće održane trke za svu decu, odnosno mlađe kategorije, po godištima, umesto kategorijama, kao i trke veterana u kategoriji preko 35 godina starosti i preko 60 godina starosti, kao i trka rekreativaca.

Pobednicima će biti dodeljeni trajni pehari, a pobednicima dve najzanimljivije trke i vredne robne nagrade.

AK Partizan poziva sve ljubitelje atletike i sporta uopšte da posete plato iznad stadiona i pozdrave najbolje srpske kros trkače.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike