Zlato i srebro za Srbiju na Otvorenom prvenstvu Austrije

03.04.2023

06:57

0

U pitanju su Nadica Božanić i Tijana Bogdanović, inače članice tekvondo kluba Galeb

Zlato i srebro za Srbiju na Otvorenom prvenstvu Austrije
Tijana Bogdanović - Copyright MN Press

Reprezentativke Srbije i tekvondistkinje Galeba, Nadica Božanić i Tijana Bogdanović, osvojile s zlatnu i srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu Austrije u Insbruku.

Nadica je u kategoriji do 73 kilograma bila slobodna u prvom kolu, u četvrtfinalu je bila bolja od protivnice iz Australije (2:0), u polufinalu od rivalke iz Nemačke (2:1), da bi u borbi za zlato, posle prave bitke, porazila Turkinju Uzunčavdar, pobednicu završnog Gran Prija prošle godine (2:1).

Tijana je u kategoriji do 53 kilograma na startu bila slobodna, u drugom kolu savladala je rivalku iz Kazahstana (2:0), u četvrtfinalu Nemicu (2:0), pa u polufinalu još jednu predstavnicu Nemačke (2:0), da bi u borbi za zlato bolja bila protivnica iz Kazahstana.

Turnir u Insbruku bio je G1 kategorije, pa su obe reprezentativke pobedama dopisale značajne bodove na olimpijskoj rang listi - Nadici je pripalo deset za zlatnu medalju, Tijani šest za srebrnu.

Na poslednjoj, martovskoj listi Tijana je u kategoriji do 49 kilograma na šestom mestu, Nadica, koja je ove godine prešla u olimpijsku kategoriju 67+, nalazi se na devetom mestu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike