Galeb zaključio godinu punu uspeha: Nagrađeni najuspešniji pojedinci u 2022!

25.12.2022

22:36

0

Autor: 24sedam

Najuspešniji srpski Tekvondo klub podvukao crtu ispod još jedne berićetne sezone

Galeb zaključio godinu punu uspeha: Nagrađeni najuspešniji pojedinci u 2022!
Copyright Promo/TK Galeb

Srbija dugo već može da se diči jednim od najuspešnijih tekvondo klubova na svetu. Galeb je godinama unazad rasadnik osvajača medalja na najvećim planetarnim takmičenjima, a u nedelju je podvučena crta ispod još jedne izuzetno uspešne sezone.

U društvu Božidara Maljkovića, Žarka Zečevića, generalnog sekretara OKS Đorđa Višackog, predsednika Tekvondo asocijacije Srbije Dejana Burčula, TK Galeb je podsetio na sve uspehe koje su njegovi članovi ostvarili na takmičenjima u ovoj sezoni sa naglaskom na dva.

Promo/TK Galeb
 

- Pored svih velikih šampionata, evropskih, svetskih, turnira Gran pri serije, poseban događaj za sve u Galebu je državno prvenstvo. I ove godine bilo je razloga za slavlje i ponos. U ukupnom plasmanu kadeti su bili prvi, kao i seniorke. Prvo mesto pripalo je i juniorima. Sergej Ivanović godinu je završio kao najbolji kadet Srbije i Beograda, a sa prvenstva Srbije doneo je zlato. U pionirskoj konkurenciji osvojene su tri medalje, u kadetskoj deset, u seniorskoj čak jedanaest, uz zlata Vanje Stanković, Tijane Bogdanović i Nadice Božanić – istakli su u Galebu, koji je u godini na izmaku dao četiri učesnika Svetskog prvenstva u Gvadalahari iz koje su donete tri medalje.

Zlatne su osvojili Nadica Božanić, pokazavši da se i u seniorskoj konkurenciji snalazi baš kao i u juniorskoj i, pre toga, kadetskoj i Mahdi Hodabahši, koga je povreda usporila i odvojila od tatamija, ali se vratio još jači i bolji i pokazao šta zna na najvećoj sceni.

- Važne su te medalje iz mnogo razloga, Mahdi je bio i najbolji takmičar šampionata, naravno, da bi se osvojilo zlato, potrebno je da se dobije svaki meč, ali da bi bio najbolji Mahdi je u Gvadalahari dobio baš svaku rundu. A Nadica nas je obradovala i zbog toga što je zlato osvojila u kategoriji kojom je vladala naša Milica Mandić (Đuričić). I, ako i Nadica zavlada, onda je još jedna velika pobeda ostvarena – smena generacija, najstrašnije dve reči u sportu za mnoge, obavlja se kako valja...

Bronzu je iz Meksika donela Tijana Bogdanović, dok je Nađa Savković u Gvadalahari, na svom prvom seniorskom Svetskom prvenstvu, bila dobra i stekla značajno iskustvo.

Mladi nisu ni ove godine propustili priliku da najave velike mogućnosti, sa Evropskog prvenstva kadeta medalje, da naglasimo i to, su doneli Petra Golić i Sergej Ivanović.  

I još jedna nagrada je stigla, velika i vredna. Osam godina se dodeljuje nagrada Svetske tekvondo federacije za najboljeg trenera, tri puta je otišla na istu adresu. Dragan Jović je i ove godine, kao i 2017. i prošle, najbolji trener sveta.

Promo/TK Galeb
 

NAGRADE NAJBOLJIM POJEDINCIMA
1. Najbolji pionir u 2022. godini - Aleksa Marković
2. Najbolja pionirka u 2022. godini - Anastasija Jerković
3. Najbolji kadet u 2022. godini - Sergej Ivanović
4. Najbolja kadetkinja u 2022. godini - Petra Golić
5. Najbolji junior u 2022. godini - Jovan Branković
6. Najbolja juniorka u 2022. godini - Petra Ćirović
7. Mahdi Khodabakshi Najbolji senior u 2022. Godin
8. Nadica Božanić, najbolja seniorka u 2022. Godini

U formama najuspešniji
muški takmičar - Strahinja Purišić
ženski takmičar - Petra Cvetković

Dva posebna važna priznanja

9. Milica Đuričić - za izuzetno sportsko dostignuće u olimpijskom ciklusu Tokio 2020.
10. Tijana Bogdanović - za izuzetno sportsko dostignuce u olimpijskom ciklusu Tokio 2020

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike