Rvači napravili sjajnu uvertiru za EP! U Danskoj osvojene tri medalje!

26.03.2023

00:44

0

Autor: A. Š.

Rvačka reprezentacija Srbije ostvarila je izuzetno zapažene rezultate na međunarodnom turniru u Kopenhagenu

Rvači napravili sjajnu uvertiru za EP! U Danskoj osvojene tri medalje!
Viktor Nemeš na pobedničkom postolju u Kopenhagenu - Copyright Promo/Rvački savez Srbije

Rvačka reprezentacija Srbije ostvarila je izuzetno zapažene rezultate na međunarodnom turniru u Danskoj. Srpski rvači su u veoma jakoj konkurenciji osvojili tri medalje – jedno zlato i dve bronze.

Do najsjajnijeg odličja stigao je Viktor Nemeš i to u kategoriji do 77 kilograma, nakon što je zabeležio pobede u svih šest mečeva.

Bronzom su se okitili Sebastijan Nađ u kategoriji do 67 kilograma i Georg Tibilov u kategoriji do 60 kilograma, a obojica su takmičenje završili sa bilansom pet pobeda i samo jednim porazom.

O kvalitetu turnira, samim tim i značaju ostvarenih rezultata najbolje svedoči podatak da je u Kopenhagenu učestvovalo čak 265 rvača iz 23 zemlje. Među takmičarima je bilo 14 osvajača medalja sa minulog Svetskog prvenstva, isti broj osvajača odličja sa planetarnog šampionata za rvače do 23 godine i 19 rvača koji su na juniorskom Prvenstvu sveta stigli do medalja.

Turnir u Kopenhagenu našim rvačima bio je odlična uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se od 17. do 23. aprila održava u Zagrebu. Iz glavnog grada Danske, rvačka reprezentacija direktno putuje u Poreč, gde će boraviti do 7. aprila i obaviti završnu fazu priprema pred Šampionat Evrope.  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike