Radnički revijom počeo obeležavanje 100 godina rvanja na Crvenom krstu!

22.02.2023

19:01

0

Autor: A. Š.

Reč je o Srbija openu, turniru za rvače do 20 godina i Trofeju Beograda za takmičare do 17 godina, koji su okupili čak 300 talentovanih rvača iz zemlje i inostranstva

Radnički revijom počeo obeležavanje 100 godina rvanja na Crvenom krstu!
Detalja sa jednog od turnira - Copyright Promo/Rvački klub Radnički

Velika rvačka revija održana je u Beogradu, a Rvački klub Radnički sa Crvenog krsta bio je domaćin dva turnira u kategoriji juniora i kadeta koji su imali međunarodni karakter. Reč je o Srbija openu, turniru za rvače do 20 godina i Trofeju Beograda za takmičare do 17 godina, koji su okupili čak 300 talentovanih rvača iz zemlje i inostranstva.

Najuspešniji klub u juniorskoj konkurenciji bio je Soko iz Sombora, dok je kod kadeta prvo mesto pripalo Partizanu. Kod dama, u obe uzrastne kategorije trijumfovala je Crvena zvezda.

- Ovi turniri su ujedno bili i takmičenja za Kup Srbije u ovim uzrastnim kategorijama. Takođe, to su bila i pripremna takmičenja za državna prvenstva koja su izborna za predstojeće šampionate sveta i Evrope za te uzraste - kaže Mladen Kecman, sportski direktor Rvačkog kluba Radnički, koji se još jednom pokazao kao izvanredan organizator.

- Veoma smo zadovoljni što su oba ova turnira imala masovnost, jer nam je želja da iz kvantiteta kroz dobar i stručan rad dobijamo kvalitet. Osim domaćih rvača, ove godine imali smo takmičare iz Rumunije, Grčke, Bugarske, Slovenije, Moldavije i Bosne i Hercegovine, što je dragoceno, jer su mladi rvači iz naših klubova imali priliku da stiču preko potrebno međunarodno iskustvo.

Po rečima Kecmana, Srbija open i Trofej Beograda bile su prve manifestacije koje je Rvački klub Radnički organizovao u sklopu obeležavanja velikog jubileja – 100 godina postojanja.

- Planirano je da u junu objavimo i promovišemo monografiju pod nazivom Prvih 100 godina Rvačkog kluba Radnički, a svečana akademija biće organizovana na jesen - rekao je Kecman i potom poručio:

- Želim posebno da se zahvalim Gradu Beogradu na velikoj pomoći koju smo imali u organizaciji ova dva turnira. Veoma smo ponosni na činjenicu da smo od strane svih gostiju i takmičara dobili pohvale za organizaciju. To je za nas velika satisfakcija i dodatni podstrek da i u budućnosti budemo tako uspešni domaćini velikih turnira - zaključio je Kecman. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike