Jelena Arunović posle Svetskog kupa: Uspeh jeste, impresionirani nismo!

25.02.2023

16:35

0

Svaka medalja je svakako veliko dostignuće, ali ima dosta stvari koje moramo da popravimo – kaže trener Zorane Arunović

Jelena Arunović posle Svetskog kupa: Uspeh jeste, impresionirani nismo!
Zorana i Jelena Arunović - Copyright MN Press

Trener Zorane Arunović, njena sestra Jelena Arunović, izjavila je posle Svetskog kupa u Kairu da uspeh jeste ostvaren, ali da rezultatima nisu impresionirani.

Srpska strelkinja Zorana Arunović osvojila je srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i srebnu medalju u miks dublu sa Damirom Mikecom na Svetskom kupu u Kairu.

- Svaka medalja je svakako veliko dostignuće, ali ima dosta stvari koje moramo da popravimo. Ovo takmičenje bilo nam je odličan pokazatelj gde postoji problem i šta su najslabije karike na kojima moramo da radimo. Svaki uspešan trener i sportista znaju koliko se raduju tom srebru kada se već uđe u finale i borbu za zlato. Nema sumnje da je ostvaren uspeh, ali nismo euforične, jer Zorana je do sada postizala mnogo bolje kvalifikacione rezultate i bila je na višem nivou preciznosti - izjavila je Jelena Arunović.

Osvrnula se potom na takmičenja koja očekuju nju i Zoranu Arunović.

- Pred nama su ove godine tri takmičenja na kojima će biti naš glavni fokus. To su Šampionat Evrope, Evropske igre i Svetsko prvenstvo. Evropski šampionat održava se u Estoniji u prvoj polovini marta tako da imamo dovoljno vremena da ispravimo uočene nedostatke. U završnoj smo fazi priprema, a ciljamo visok plasman. Osvajanje medalje je nešto čemu težimo, a zlato bi svakako bilo ono što bi nas zadovoljilo. Najvažnije je da je Zorana u ovom momentu zdrava, da je veoma motivisana i da nije iscrpljena. To me posebno raduje, jer je to znak da se dobro adaptirala na sve novine koje sam unela u trenažni proces, s obzirom da je ovo predolimpijska godina i da su ciljevi značajno izmenjeni - istakla je Jelena Arunović.

Stručni tim koji je Jelena oformila ojačan je Roksandom Atanasov, istaknutim karate stručnjakom koja je bila dugogodišnji trener olimpijske šampionke Jovane Preković.

- Čim je postalo jasno da karate neće biti u programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine i nakon odluke da Jovana Preković okonča sportsku karijeru, munjevito sam reagovala i pozvala sam Roksandu da nam se pridruži. Reč je o zaista vrhunskom stručnjaku. Napravila je najveće uspehe srpskog karatea u prošlom olimpijskom ciklusu i ni po koju cenu nisam želela da mi izmakne jedan takav vrhunski trener. Jako sam želela da neko ko je empirijski prošao mnogo toga na putu uspeha sa Jovanom Preković bude u našem timu. Moram da kažem da sam srećna zbog kvaliteta ljudi sa kojima imam privilegiju da radim - zaključila je Jelena Arunović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike