Jelena pravi nove šampione! Miriše na mnoge olimpijske medalje i na zdrave ljude!

12.08.2022

15:28

0

Autor: 24sedam

Naš trofejni trener u streljaštvu kreće sa novim sistemom rada sa najmlađima

Jelena pravi nove šampione! Miriše na mnoge olimpijske medalje i na zdrave ljude!
jelena 4 - Copyright Promo

Proslavljeni streljački trener Jelena Arunović začetnik je jedinstvene trenažne metodologije razvoja preciznosti.

Nakon serije zajedničkih treninga kojima su prisustvovali strelci raznih uzrasta, Arunovićeva je, uz pomoć prijatelja iz Streljačkog kluba "Valjevo 1880" krenula sa realizacijom projekta "Zajedničkih letnjih priprema" sa fokusom na mladim sportistima.

Specifičnost ovog kampa se ogleda u tome što će 24 taletnovane dece iz šest klubova: Kikinda, Akademac, Policajac, Olimpik, Gornji Milanovac, i Valjevo po prvi put početnu fazu rada za nastupajuću sezonu sprovesti u okruženju koje je potpuno atipično za streljački sport:

- Fokus će biti na vežbama koje su specifične za strelce i koje dugoročno utiču na razvoj preciznosti u streljačkom sportu - objašnjava Jelena i dodaje:

- Ceo koncept rada osmišljen je sa Nikolom Jankovićem, streljačkim trenerom, koji je i licencirani UEFA trener, a sa željom da dobru praksu iz drugih sportova modelujemo i prilagodimo našem sportu. Ovo je na neki način avangarda za streljački sport, jer nikada pre nije sprovođena i teorijska priprema strelaca. Uverena sam u ispravnost ovog pristupa i u efikasnost ovog načina rada što ćemo nadamo se i dokazati u praksi.

Jelena Arunović je sa svojom takmičarkom i rođenom sestrom Zoranom u proteklih 10 godina rada osvojila čak 50 medalja na velikim takmičenjima u olimpijskim disciplinama, a na kampu će biti primenjen identičan pristup radu, adekvatno prilagođen nivou polaznika kampa:

MN Press
 

- Ovakav način rada trebalo bi da omogući da oni spremniji dođu u streljanu i krenu sa streljačkim treninzima. Svedok sam loše prakse da se odmah krene sa streljačkim treninzima, to daje sliku kolebljive preciznosti i tu nema konstantnosti. Kamp će imati izražen edukativan karakter i ispuniće sve preduslove da sa dovoljnim predznanjem o značaju rada van streljane uđu u specifičan streljački trening, što bi u znatnoj meri trebalo da podigne njihov kvalitet u kasnijim fazama razvoja - naglašava Arunović.

Ovako inovativan pristup streljačkom sportu posledica su Jelenine permanentne razmene iskustva i konstantnog stručnog usavršavanja koji su neophodni za postizanje vrhunskih rezultata:

- Evidentno je da sam iskoristila priliku, pa uz svog sportistu sam rasla i ja kao trener. Uz to bila sam okružena ljudima koji su vezali nauku i sport, teoriju i praksu. Iza mene su brojni razgovori sa istaknutim i veoma uspešnim trenerima iz drugih sportova, na čije sam treninge i išla u želji da vidim kako najbolji od najboljih vladaju terenima i borilištima. Želim da istaknem i ulogu profesora sa Fakulteta za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla", gde sam na studijama, među kojima uvek ističem decenijsku saradnju sa uvaženim prof. dr Vladimirom Koprivicom. Njihovo ogromno teorijsko znanje pomoglo mi je da na pravi način kanališem i uobličim svoje ideje.

Treninge na kampu vodiće diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja Brankica Zarić i Vladimir Krstekanić, a Jelena Arunović posebno je ponosna na svestranost koja će biti u prvom planu.

- Planirana su predavanja o značaju obrazovanja, zaštite od nasilja na internetu, ali i opšta edukacija o dopingu, prvoj pomoći kao i o bogatom istorijskom nasleđu valjevskog kraja - zaključila je Jelena Arunović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike