Cela Rusija se moli za njega: Legendarni klizač doživeo novi moždani udar - amputirana mu oba stopala i ruke!

23.02.2023

08:05

0

Olimpijski i evropski šampion se nalazi u teškoj situaciji i doktori se bore za život poznatog klizača

Cela Rusija se moli za njega: Legendarni klizač doživeo novi moždani udar - amputirana mu oba stopala i ruke!
Roman Kostomarov, arhiva - Copyright Profimedia

Legendarnom ruskom klizaču Romanu Kostomarovu amputirana su oba stopala, i obe ruke zbog ozbiljnih zdravstvenih problema i doktori se bore za njegov život.

Kako je objvaila "Ria novosti" doživeo je je i dva moždana udara i trenutno se nalazi u intezivnoj nezi.

Pre toga je imao problenma sa koronom, pa tešku upalu pluća, a onda se pojavila gangrena i doktori su morali da mu amputiraju stopala i ruke.

- Ako pretpostavimo da se radilo o virusnoj infekciji, koja je zahvatila pluća i stvorila probleme s krvim ugrušcima, onda nije zahvaćena samo mikrocirkulacija u udovima. Isti kapilari su i na srcu i plućima, ali i na mozgu. Udari su puno izjesniji u slučaju nedostatka kiseonika. Tada je poremećena cirkulacija, nema dovoljno kiseonika i tkivo u svim organima odumire. Kod srčanog udara dolazi do pucanja u blizini srca, a kod moždanog udara blizu vrha mozga. Ako je to slučaj, doktorima sigurno nije lako - rekao je sportski lekar Aleksandar Jablunovski za ruske medije.

Kostomarov je svojio zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine kada je nastupao u paru sa Tatjanom Navkom, sadašnjom suprugom portparola Kremlja Dimitra Peskova.

Njih dvoje su kasnije bili planetarni i trostruki evropski prvaci, a tokom karijere je nastupao i sa Anom Semenovič i Jekaterinom Davidovom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike