Užas! Ruskom šampionu posle nogu, amputirane i ruke!

15.02.2023

07:01

0

Autor: D. N.

Osvajač brojnih medalja prvo hospitalizovan zbog teške upale pluća

Užas! Ruskom šampionu posle nogu, amputirane i ruke!
Roman Kostomarov - Copyright Profimedia

Užasne vesti stižu nam iz Rusije. Romanu Kostomarovu amputirane su obe ruke, nakon amputacije i obe noge. Vest o teškom zdravstvenom stanju 46-gopdišnjeg olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka u umetničkom klizanju se bori za život objavili su svi relevantni ruski mediji.

Naime, Kostomarovu je dijagnostikovana teška upala pluća, pa su mu lekari zbog straha od sepse i problema sa cirkulacijom krvi odstranili obe noge. Ali je zatim i nova amputacija bila neizbežna, nažalost.

- Tkivo u stopalima je najpre odumrlo zbog poremećaja cirkulacije, a sada su mu amputirane i obe ruke, kako bi se sprečilo širenje bakterija i odumiranje drugih delova tela - preneo je Jurosport reči ruskih lekara, a za tamošnje medije pričao je i izvor blizak porodici.

- Prva amputacija ruke je obavljena još prošle nedelje, a lekari su drugu odložili do početka ove nedelje - objasnio je neimenovani sagovornik za Pravdu.

Posle osvajanja brojnih medalja na najvećim takmičenjima (između ostalih i zlato na ZOI u Torinu 2006. godine) povukao se, ali je radio kao stručni konsultant u televizijskim prenosima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike