Proleter iz Zrenjanina novi šampion Srbije: Liga nam izgleda svetski! 

05.12.2022

16:02

0

Autor: A. Š.

Spartak poražen u finalu, Partizan treći

Proleter iz Zrenjanina novi šampion Srbije: Liga nam izgleda svetski! 
Finale Superlige Srbije u rvanju - Copyright 24sedam/Promo

Rvači zrenjaninskog Proletera novi su šampioni Srbije. Na završnom turniru plej-ofa domaće Superlige učestvovala su četiri najbolja srpska tima, a Proleter je u finalu bio bolji od Spartaka iz Subotice. Treće mesto osvojio je Partizan, a četvrto beogradski Radnički.

Šampionski pehar kapitenu Proletera Viktoru Nemešu uručio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Za najboljeg rvača proglašen je Sebastijan Nađ iz Spartaka dok je za najboljeg trenera Srbije izabran šef struke Proletera Vojislav Trajković. Nagrada za najboljeg juniora pripala je Branku Đukiću takođe iz Proletera.

O kvalitetu takmičenja u završnici šampionata Srbjje najbolje svedoči podatak da su se na borilištu našla čak šestorica svetskih šampiona, a najveću pažnju i ovacije publike izazvao je meč između dva svetska šampiona Mata Nemeša i Sebastijana Nađa što je bio njihov prvi međusobni duel do sada. Takođe, treba istaći i da je nekadašnji veliki šampion poslednji put nastupao na domaćoj sceni braneći boje Partizana.

- Imali smo priliku da gledamo fantastičan plej-of, četiri najbolja kluba u Srbiji i uživamo u kvalitetnim borbama. Svi klubovi koji su učestvovali u domaćoj Ligi su pokazali veliki napredak u tehničko-taktičkom delu, vidi se da se ozbiljno radi na snazi i tehnici i da je Srbiji rvanje u krvi. Rvači se vode devizom da je važno učestvovati, pobediti, ali je najvažnije boriti se do kraja, svim srcem - rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i potom dodao:

- Čestitam svima, trenerima i rvačima, posebne pohvale za Radnički, Partizan, Spartak i naravno Proleter koji su pokazali kako izgleda domaća Liga, na svetski način - zaključio je Trajković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike