Ivana i Milica zajedno na pobedničkom postolju! Svi to žele, radimo na tome!

17.02.2023

12:53

0

Srpska skakačica udalj za 24sedam priča o dražima bavljenja kraljicom sportova

Ivana i Milica zajedno na pobedničkom postolju! Svi to žele, radimo na tome!
Ivana Vuleta i Milica Gardašević - Copyright MN Press

Budućnost srpskog skoka udalj u ženskoj konkurenciji leži u Milici Gardašević. Ona će naslediti našu najbolju atletičarku Ivanu Vuletu, u to više nema sumnje.

Pokazala je Milica kvalitet i na Belgrade Indoor Meeting-u, koji je u sredu održan u Beogradu. Skokom od 6,69 je počistila konkurenciju, a odmah nakon trijumfa pričala za 24sedam.

DOBRO JE ŠTO SAM NEZADOVOLJNA

Konstatujemo da je njen pobednički skok bio dobar, pa dobijamo zanimljivu reakciju.

- Solidan. U principu je to sasvim OK daljina. Dobro je to što sam nezadovoljna sa tako dalekim skokovima. To mi daje vetar u leđa!

Milica je i ovog puta imala problem da "pogodi" odskok, odnosno da zabeleži ispravan skok. Kada nije prestupila stigla je do daljine dovoljne za trijumf.

- Standardno sam pravila prestupe, možda i gde nije bilo potrebe. Imam državno prvenstvo u subotu, pa Evropsko prvenstvo, na čemu je fokus, pa ako negde da prestupam onda je bolje što je to bilo sad.

MN Press
Milica Gardašević

Najveći dobitak pobednice na mitingu je u tome što je sve prošlo u najboljem redu.

- Zdrava sam i ne boli me ništa, a to mi je najbitnije s obzirom an to da je sezona zgusnuta i da skačem na tri. četiri dana već mesec dana. Radujem se državnom prvenstvu koje će biti u istoj ovoj dvorani.

Imala je Milica poruku i za svoju mlađu koleginicu koja se u sredu takođe takmičila u Beogradu.

- Želim da čestitam koleginici Teodori Boberić, koja je bila najmlađa na takmičenju i borila se kao lavica, kao i svaki put.

NEZAHVALNO BI BILO ŽALITI SE

A kad smo kod tako čestih takmičenja, zanima nas i dođe li naša sportistkinja u situaciju da "ne zna u kom se gradu probudila".

- Nezahvalno bi bilo da se žalim na takve stvari! Dešava se, naravno, ali to nije toliko bitno. Sve hale liče jedna na drugu, sva zaletišta su ista, na to sam fokusirana. Privilegovana sam jer mogu da se bavim onime čime volim i u čemu sam uspešna.

A pred Evropsko prvenstvo, koje je na programu početkom marta u Istanbulu, naša atletičarka ima jasan cilj.

- Uvek idem po lični rekord. Naravno i po dobar plasman. Imam dosta prostora za napredak. Uvek sam zadovoljna kad dam svoj maksimum i kad bi se to isplatilo rezultatski onda bi bilo posebno. Verujem da sam spremna da skočim lični rekord, to je nešto što ciljamo. Ako se ostvari - super, ako ne, idem da predstavljam svoju zemlju i da dam maksimum.

Moramo, podrazumeva se, da pitamo i koliko znači to što na velikim takmičenjima uz sebe ima šampionku kakva je Ivana Vuleta.

MN Press
Ivana Vuleta

- Nije ekipni sport tako da u tom smislu ne znači ništa. Ali je uvek lepo da je neko iz naše zemlje tu. Uvek za nju navijam. Naravno da mi je drago, a volela bih da nas ima još više! Mislim da ćemo imati dobar broj predstavnika na EP u Istanbulu.

I za kraj, može li Milica Gardašević da zamisli kako stoji na pobedničkom postolju zajedno sa Ivanom Vuletom?

- Radimo na tome da se zajedno popnemo na postolje. Svi imamo tu želju. Mogu to da zamislim i želim to da vidim!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike