Gardaševićeva i Lukićeva debituju u Dijamantskoj ligi

22.09.2020

09:57 >> 18:08

0

Autor: 24sedam

Atletičarke iz Srbije nalaze se na listi učesnika mitinga u Dohi

Gardaševićeva i Lukićeva debituju u Dijamantskoj ligi
Copyright MN Press

Izgleda da je ovo vreme kada nam stižu lepe vesti iz atletike.

Na mitingu Dijamanteske lige u Dohi među 27 osvajača olimpijskih i medalja na Svetskim prvenstvima nadmetaće se i Milica Gardašević i Anja Lukić.

Prema zvaničnim podacima među planiranim učesnicama u trci na 100 metara sa preponama Anja Lukić, čiji je lični rekord u ovoj disciplini (13.34), nadmetaće se protiv Amerikanki Takije Bruks i Pejton Čedvik, trlačice iz Danske Mete Graversgard, Britanke Sindi Ofili, Holanđanke Zoe Sedni, Jamajčanke Jakin Tomspson i Poljakinje Klaudije Vojtunik.

Gardaševićeva će se u skoku udalj nadmetati sa Portuglakom Jarijani Arguleš, Holanđakom Evom Bastmejer, Ukrajinkom Marijanom Bek-Romačuk, Nigerijkom Ese Brume i Šveđankom Kadi Sanje, a zanimljivo i njoj će direktna konurentkinja biti Talija Bruks.

Miting u Dohi održaće se 25. septembra i biće poslednji iz serije Dijamantske lige ove godine. Koliko je ovo veliki uspeh za naše takmičarke govori i činjenica da su se do sada na mitinzima Dijamatske lige nadmetali samo Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Tatjana Jelača i Dragana Tomašević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike