Od ovoga nema ništa lepše! Dečica oduševila sve na mitingu Partizana, pala tri državna rekorda i jedan posebno značajan!

25.12.2022

08:11

0

Autor: G. F.

Budući šampioni, njih oko 1.700 iz više od 80 klubova, uveličali sjajan atletski događaj

Od ovoga nema ništa lepše! Dečica oduševila sve na mitingu Partizana, pala tri državna rekorda i jedan posebno značajan!
Miting budućih šampiona - Copyright AK Partizan

Miting budućih šampiona uz tri državna rekorda srušio rekord posećenosti!

Prepuna atletska dvorana tokom celog dana bodrila je i navijala za mlade buduće šampione na VI mitingu Atletskog kluba Partizan.

Opravdan je epitet najmasovnijeg takmičenja i ove godine, što potvrđuje da neverovatna zainteresovanost raste iz godine u godinu, a ove smo ugosti više od 80 klubova i priredili preko 1.700 nastupa. Ne jedna, nego čak dve elektronike su korišćene kako nijedan rezultat ne bi promakao.

AK Partizan
Slobodan Branković otvara miting

Pozdravnu reč prisutnima uputili su predsednik Srpskog Atletskog Saveza Slobodan Branković, i rukovodstvo AK Partizan Milan Pavlović i Petar Gligić.

Prvo su se po dvorani razleteli naši najmlađi atletičari. Skakali su udalj, bacali medicinu i trčali preko prepona dok se paralelno čuo pucanj za trke na 150 metara. Atletske škole A, B i C obeležile su prvi deo takmičarskog dana.

Čak tri državna rekorda postavljena su na takmičenju. Članica AK Vojvodina, Anđela Cvetković, jedina je istrčala trku na 60 metara brže od osam sekundi i postavila novi nacionalni rekord za mlađe pionirke sa 7.95 sekundi. Aldin Ćatović, clan AK Novi Pazar, novi je vlasnik državnog U16 i U18 rekorda na 1.500 metara, koji sada glasi 3:68.10. Rekord u skoku udalj iz zone za mlađe pionire postavio je Andreja Radisavljević sa daljinom 5.56 metara iz AK Jasenica.

Kao što je bilo i najavljivano mlađa juniorka Mia Vild, takmičarka iz Hrvatske, zablistala je uz dve pobede na 60 metra i u trci sa preponama. Zlata je osvojila sa oba lična rekorda, 7.61 na 60 metara i 8.54 na 60 metara prepone. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mesud Pezer, kuglu je bacio dva metra dalje od konkurencije i takmičenje završio sa hicem od 19.95 metara.

AK Partizan
Miting budućih šampiona

- Zahvaljujemo svim klubovima, atletičarima i njihovim trenerima što su učestvovali na VI Mitingu budućih šampiona. Vi sve naša inspiracija sam iz godine u godinu takmičenje podižemo na viši nivo - saopštili su iz AK Partizan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike