Da protiv Holandije obezbedimo mesto u kvalifikacijama za OI: Đerona veruje u umorne Orlove

22.01.2023

14:12

0

Autor: A. S.

Jasno je da nemamo šansu za četvrtfinale

Da protiv Holandije obezbedimo mesto u kvalifikacijama za OI: Đerona veruje u umorne Orlove
Toni Đerona - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije pobedom Nemačke nad Holandijom ostali su bez teoretske šanse da se plasiraju u četvrtinale Svetskog prvenstva, ali nada da će obezbediti kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, i dalje postoje.

Poslednji meč u grupi, Srbija igra u ponedeljak, od 18 sati, a protivnik je upravo Holandija. Izabranici Tonija Đerone imaju imperativ pobede i u tom susretu, kako bi do kraja ostali u igri za devetu i desetu poziciju, koje će voditi u kvalifikacije.

Pred poslednji meč na šampionatu, selektor Toni Đerona je izneo svoja očekivanja:

- Gajili smo nadu do poslednjeg trenutka da će Holandija iskoristiti priliku protiv Nemačke, ali Volf je bio kao zid. Jasno je da nemamo šansu za četvrtfinale, već moramo završiti na što boljoj mogućoj poziciji pobedom protiv Holandije, što uopšte neće biti lako. Igrači su veoma umorni, i treba ih oporaviti za poslednji ali ne manje bitan meč koji nam može dati šansu da završimo na 9. ili 10. poziciji i obezbedimo mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre - rekao je on i osvrnuo se na taktiku u susretu sa Lalama:

- Igraju isto svaki meč, žustro i uz brzu tranziciju. Uvek pokušavaju da nađu drugu opciju u napadu. Biće fizički naporno. Nadam se da će nam mogućnost menjanja igračkog kadra dati svežinu. Biće potpuno drugačije nego kao protiv Argentine - zaključio je Đerona.

Meč Srbije i Holandije igra se sutra od 18 sati u Katovicama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike