Orlovi se vraćaju kući! Nemci ubili nadu rukometaša za plasman u četvrtfinale SP!

21.01.2023

21:11

0

Autor: A. Š.

Panceri savladali Holandiju i overili mesto među najboljih osam selekcija na svetu

Orlovi se vraćaju kući! Nemci ubili nadu rukometaša za plasman u četvrtfinale SP!
Srpski rukometaši - Copyright Profimedia/PressFocus/Sipa

Najbolji srpski rukometaši vraćaju se kući posle završetka druge faze prvenstva sveta. Posle poraza od Norveške, izabranici Tonija Đerone imali su malu teoretsku šansu da se nađu među najboljih osam selekcija na planetarnom šampionatu, međutim ona je nestala posle večerašnje pobede Nemačke u duelu sa Holandijom – 33:26.

Ranije danas Orlovi su odradili svoj deo posla protiv Argentine, ali nekoliko sati kasnije morali su da se pomire sa činjenicom da će posle duela sa Holandijom (ponedeljak, 18 časova) napustiti šampionat.

Ipak, duel sa „lalama“ neće biti revijalnog karaktera sa Srbiju, koja i dalje ima šanse da se izbori za mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu, za šta će im, pored pobede na njihovom poslednjem meču na šampionatu biti potrebno i malo sreće.

Naime, ukoliko četvrtfinale izbore Francuska i Egipat, onda će i selekcije sa devetog i desetog mesta na tekućem SP igrati u kvalifikacijama. Nije isključeno i otvaranje 11. mesta, ukoliko se Brazil dokopa četvrtfinalne faze, a kasnije bude i prvak svog kontinenta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike