Bliži se Svetsko prvenstvo, selektor Srbije zadovoljan! Možemo da se nosimo ravnopravno sa svima!

06.01.2023

20:55

0

Autor: 24sedam

- Ponosan sam na svoj tim i prikazanu igru - rekao je selektor Đerona

Bliži se Svetsko prvenstvo, selektor Srbije zadovoljan! Možemo da se nosimo ravnopravno sa svima!
Toni Đerona - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije su u okviru priprema za Svetsko prvenstvo odigrali prvu utakmicu protiv reprezentacije Švedske i izgubili su. Ali ako se zna da su rivali evropski prvaci i da je razlika bila samo jedan gol, selektor "Orlova" Toni Đerona je mogao da bude zadovoljan.

- Ponosan sam na svoj tim i prikazanu igru. Odlično prvo poluvreme, vodili smo sa dva gola razlike (19:17 prim. aut), ali nam je u drugom delu igre nedostajalo tečnosti u napadu, dok su oni povećali intenzitet u odbrani i dodatno nam otežali.

Testirali smo različite akcije, u napadu i u odbrani, svi igrači su dobili minutažu i krajnji balans je pozitivan. Smatram da smo igrom zaslužili bolji rezultat.

Ne želimo da gubimo, ali sam veoma zadovoljan prvom pripremnom utakmicom i ako ovako budemo igrali tokom prvenstva, možemo se ravnopravno nositi sa bilo kojim protivnikom - kazao je Đerona.

Dve selekcije će u ponedeljak u Halmstadu odigrati još jedan prijateljski meč.

Onda i sledi planetarni šampionat. Naši rukometaši će prvu utakmicu igrati 13. januara sa Alžirom, drugi meč je na programu 15. januara sa selekcijom Nemačke, a sa Katarom će odmeriti snage 17. januara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike