Orlovi nisu došli u Segedin da bi bili treći u grupi: Kapiten pred Hrvate ističe opasnost od Cindrića, ali veruje u odbranu svog tima

14.01.2022

18:54

0

Balkanski duel na programu je u subotu od 20.30

Orlovi nisu došli u Segedin da bi bili treći u grupi: Kapiten pred Hrvate ističe opasnost od Cindrića, ali veruje u odbranu svog tima
20200111esMarsenic2 - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije ubedljivom pobedom nad Ukrajinom su otvorili Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, a u drugom kolu sedi znatno teži rival i duel koji će odlučiti o drugom krugu.

Već nakon Ukrajine, kapiten Srbije, pivot Mijajlo Marsenić je istakao da nisu došli u Segedin da budu treći u grupi, već je otvoreno cilj pobeda protiv Hrvatske i Francuske.

- Nismo mnogo pričali o Ukrajini, već je to zaboravljeno. Znamo da nam sutra očekuje ozbiljniji rival. Naša prednost mogla bi da bude što je rival izgubio u četvrtak uveče i sigurno je umorniji nego mi. Hrvatska u kakvom god sastavu da igra uvek je ostvarivala dobre rezultate na velikim turnirima. Verujem da možemo da pobedimo, da odigramo odbranu kao protiv Ukrajine. To bi mogao da bude ključ trijumfa - kazao je kapiten Srbije, te se osvrnuo na prednosti i mane rivala:

- Hrvatska ima dosta vrhunskih igrača. Recimo Luka Cindrić, ako bude igrao može u dva poteza da reši utakmicu. Naravno, treba da se fokusiramo i na ostale. Mana može da bude to neiskustvo, imaju nekoliko igrača koji nisu igrali na velikim takmičenjima. Neka tehnička greška, promašeni zicer. Svaku šansu moramo da iskoristimo ako želimo da pobedimo i da odemo u drugu krug - rekao je Marsenić.

Pobeda rukometašima obezbeđuje drugu fazu i pre poslednjeg meča u grupi. Plasman u drugi krug znači i još bar četiri utakmice, koje će se igrati u Budimpešti, a rivali su najbolji timovi iz Grupe A i B.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike