Ova medalja je dodatna motivacija, spremna sam uvek za Srbiju! Jelena Janićijević - bokserka sa evropskom medaljom i doktorskom diplomom!

24.10.2022

10:41

0

Ona je ispisala istoriju srpskog, ženskog boksa

Ova medalja je dodatna motivacija, spremna sam uvek za Srbiju! Jelena Janićijević - bokserka sa evropskom medaljom i doktorskom diplomom!
jelena janićijević - Copyright YouTube/ Mega Promotion System

Srbija je nedavno stigla do prve medalje u istoriji ženskog boksa, a osvajačica iste je Jelena Janićijević. Ona je na Evropskom prvenstvu u Budvi stigla do bronze.

U razgovoru za RTS, govorila je o prvim utiscima.

- Ponosna sam jer znam šta znači osvojiti medalju za Srbiju. Konkurencija je bila jaka, ja u olimpijskom boksu nemam puno mečeva i sigurno je da polufinale nije mala stvar. Isto tako sam sigurna da čovek uvek mora da želi više i bolje - istakla je Jelena.

Sam plasman u polufinale donosi bronzanu medalju, pa četvrtfinalni duel ima mnogo veći pritisak, a Jelena se odlično pokazala i savladala rivalku iz Azerbejdžana jednoglasnom odlukom.

- U četvrtfinalu sam pobedila i pritisak i protivnicu, i to tehničkim nokautom. U mom sportu strah ne sme da postoji, a sa svakim pritiskom čovek mora da se izbori. U polufinalu su, u drugoj rundi, mojoj protivnici, novoj evropskoj šampionki, i brojali. Ipak, sudije su njoj dodelile pobedu, u trećoj mi je 'bežala'. Ovoga puta je uspela da ubedi sudije da je bila bolja - istakla je bronzana bokserka.

Boks je ljubav i hobi

Jelena inače poseduje doktorat iz oblasti engleskog jezika i ima redovan posao u IT firmi, a pored karijere u "struci" i dalje redovno uspeva da radi na svojoj sportskoj karijeri.

- Kada čovek nesto istinski radi iz ljubavi, onda pronađe i način, a ne spisak izgovora - dodala je.

Nije joj bilo lako do bronze. Pre samo godinu dana doživela je prelom šake, pa je bila podvrgnuta operaciji.

- Povrede su deo sporta i to me nije poremetilo. Nažalost, značilo je i da šest meseci moram drastično da prilagodim režim treninga i taktiku borbe, jer su mi lekari rekli da ne smem da koristim ruku šest meseci do godinu dana. Naravno, ja sam tri meseca nakon operacije izašla na prvi turnir. Najvažnije, prošlo je - kazala je Jelena i na kraju podvukla:

- Ja sam spremna da na svim velikim takmičenjima boksujem za Srbiju i zadovoljstvo mi je. Ova, prva, medalja u olimpijskom boksu je i dodatna motivacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike