Naša Angelina je najbolji sportista Evrope! Presrećna sam, idem napred bez oklevanja!

30.09.2022

22:18

0

Autor: 24sedam

Srpska atletičarka dobitnica je nagrade Pjotr Nurovski za 2022. godinu

Naša Angelina je najbolji sportista Evrope! Presrećna sam, idem napred bez oklevanja!
Angelina Topić - Copyright oks.org.rs

Osvajačica bronzane medalje sa evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, Angelina Topić je proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Nagrada "Pjotr Nurovski" dodeljuje se svake godine počev od 2010, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Angelina je sjajna mlada takmičarka koja već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet. Na poslednjem Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1.93 m. Naša talentovana skakačica se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju. Pored toga, Angelina Topić je ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila sjajno 9. mesto, pa se naša skakačica sa pravom našla u odabranoj grupi od 5 finalista za ovu prestižnu nagradu. 

Vidno raspoložena i sa osmehom nakon uručenja titule najboljeg mladog sportiste Evrope, Angelina Topić je izjavila.

- Presrećna sam zbog osvojene nagrade koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture.

Pored naše Angeline, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu našle su se još 3 devojčice i 1 dečak. Drugoplasirana bila je skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija). Na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija) dok je na četvrtom mestu bila veslačica Sofia Dalidu (Grčka) i na poslednjem, petom mestu gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael).

oks.org.rs
 

Angelina Topić je izrazila zahvalnost što se našla među nominovanima za osvajanje ove prestižne titule.

- Osvajanje Evropskog prvenstva u atletici do 18 godina, osvajanje bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu i osvajanje bronzane medalje na seniorskom Evropskom atletskom prvenstvu u Minhenu kao najmlađa na terenu, a iznad svega, skok svetskog rekorda ostvario mi je životni san i to mi je pokazalo da sam sve svoje napore uložila u pravu perspektivu. Povrh toga, nominacija za nagradu Pjotr Nurovski mi znači mnogo. Sve za šta sam se borila, sav naporan rad koji sam uložila, svi dobri i loši dani, sve suze radosnice i tuge, sve se skupilo da mi dokaže da je sve vredelo i samo me motiviše da idem napred bez oklevanja i da nikada ne prestanem da učim i usavršavam se.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi