Bravoooo Angelina! Četvrta medalja za Srbiju u Minhenu: Sija bronza kao zlato

21.08.2022

19:05

0

Autor: 24sedam

Veliki uspeh mlade atletičarke u Minhenu

Bravoooo Angelina! Četvrta medalja za Srbiju u Minhenu: Sija bronza kao zlato
Angelina Cali2022 - Copyright SAS

Srbija je večeras dobila još jednu atletsku kraljicu. Samo nekoliko dana pošto je Ivana Vuleta u Minhenu osvojila zlato na prvenstvu Evrope, svoju prvu veliku medalju - bronzu, osvojila je i mlada Angelina Topić!

Znalo se i pre kontinentalnog šampionata u Nemačkoj da je naslednica legendarnog Dragutina Topića velika nada, kako srpske, tako i evropske i svetske atletike. U Minhenu je mlada Angelina (17) samo potvrdila da bi u budućnosti mogla da "pomuti slavu" svog oca.

Topićeva je do svoje prve evropske medalje na najvećoj sceni stigla preskočivši 1.93 metra, a ono što ovom rezultatu daje dodatno na težini jeste što je Angelina uspela da ga ostvari već u prvom pokušaju.

Podsetimo, mlada srpska atletičarka istu visinu preskočila je i na nedavnom Svetskom juniorskom šampionatu u Kaliju, kada je takođe osvojila bronzu.

Srebro je večeras osvojila Marija Vuković iz Crne Gore (1,95), a zlato Ukrajinka Jaroslava Mahučin, takođe sa 1,95, ali iz prvog pokušaja.

Topićeva je osvojila četvrtu medalju za Srbiju u Minhenu, nakon zlata Ivane Španović u skoku udalj, odnosno srebra Armina Sinančevića u bacanju kugle i Adriane Vilagoš u bacanju koplja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike