Delfini napadaju Mađare, golman ističe srpske adute, Saviću jasno da meč sa Mađarima odlučuje četvrtfinalistu Evropskog prvenstva

30.08.2022

13:59

0

Srbija ubedljivo krenula, ali sledi ozbiljniji protivnik

Delfini napadaju Mađare, golman ističe srpske adute, Saviću jasno da meč sa Mađarima odlučuje četvrtfinalistu Evropskog prvenstva
20220104ivSrbijaHrvatska51 - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije u sredu će, od 19 sati igrati duel drugog kola sa reprezentacijom Mađarske, a taj meč će direktno odlučiti ko će biti prvoplasirana ekipa u grupi i obezbediti direktan plasman u četvrtfinale šampionata.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od debitanta, Izraela sa 18:3, dok je Mađarska savladala Sloveniju rezultatom 23:7.

Selektor Srbije Dejan Savić smatra da utakmica protiv Mađarske odlučuje o direktnom učesniku četvrtfinala Evropskog prvenstva.

- Taj duel znači ko će biti prvi u grupi i direktan učesnik četvrtfinala. Analiziraćemo igru protiv Izraela u kojoj je bilo grešaka, kao što ćemo analizirati i Mađare, najjačeg rivala u grupi - rekao je Savić, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Srbija i Mađarska na zvaničnim takmičenjima nisu igrale od 2018. godine, a u međuvremenu su oba tima izvršila velike promene u sastavu, dok je rival promenio i selektora nakon što su na Svetskom prvenstvu koje je u junu održano u Budimpešti zauzeli sedmo mesto.

- Njihov najveći motiv je da se u novom sastavu predstave tako da se zaboravi neuspeh u Budimpešti. Imamo naše adute, znamo koga treba da zaustavimo. Atmosfera je odlična i optimistično očekujemo duel - rekao je srpski golman Lazar Dobožanov.

Dan pre utakmice Srbija će imati dva treninga, a zdravstveno stanje u ekipi je dobro.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike