Mi smo Srbija i to svi treba da znaju! Savićev mladi tim spreman za Evropsko prvenstvo!

26.08.2022

13:33

0

Autor: 24sedam

Selektor vaterpolista poručio da je obaveza biti na niovu tradicije našeg najtrofejnijeg sporta

Mi smo Srbija i to svi treba da znaju! Savićev mladi tim spreman za Evropsko prvenstvo!
Dejan Savić - Copyright MN Press

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste i vaterpolistkinje biće u mnogome drugačije za mušku reprezentaciju Srbije od svega na šta smo navikli.

Potpuno promenjen nacionalni tim sa samo tri igrača koji su branili boje Srbije na Olimpijskim igrama, Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić i pored svega hrabro najavljuje Šampionat u Splitu.

- Tradicija uspeha srpskog vaterpola ne dozvoljava nam da menjamo ambicije i i uvek su vezane za osvajanje medalje - rekao je Savić uoči starta Evropskog prvenstva u Splitu.

- Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno, ali naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola. Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promenili tim posle Igara u Tokiju. Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na svetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda (Nikola Jakšić, Ðorđe Lazić, prim. aut), ima stvari na koje ne možemo da utičemo.

Srbija će u Splitu igrati u D grupi sa Mađarskom, Izraelom i Slovenijom.

Prvi meč odigraće protiv Izraela, u ponedeljak od 12 sati, dva dana kasnije sledi duel sa Mađarima (19 sati) i na kraju grupne faze meč sa Slovenijom, 2. septembra, od 12 sati.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike