Delfini u Splitu bez dvojice važnih igrača: Savić imao brojne probleme, sada sa debitantima napada vrh Evrope

23.08.2022

08:31

0

U poslednjem trenutku je odlučeno da Mandić i Vučinić nastupe

Delfini u Splitu bez dvojice važnih igrača: Savić imao brojne probleme, sada sa debitantima napada vrh Evrope
Tan2022-8-20_231117461_0 - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu, koje se u Splitu održava od 27. avgusta do 10. septembra, a u sastavu selektora Dejana Savića, viđene su nove promene.

Naime, dan pre polaska na šampionat, Savić je objavio konačan spisak, a na njemu, zbog problema sa povredama nema zlatnih olimpijaca Nikola Jakšića i Đorđa Lazića.

Igraće: Dimtrije Strajo Rističiević, Dušan Mandić, Radomir Drašović, kapiten Sava Ranđelović, Đorđe Vučinić, Nemanja Vico, Strahinja Rašović, Petar Velkić, Luka Pljevančić, Marko Radulović, Ognjen Stojanović, Viktor Rašović, Lazar Dobožanov, Stefan Branković, Vasilije Martinović.

Vaterpolo savez Srbije
 

Zdravstveni problemi su i te kako uticali na pripreme za prvenstvo. Do poslednjeg trenutka se čekao stav lekara oko povreda Dušana Mandića, Nikole Jakšića, Đorđa Lazića i Đorđa Vučinića.

Na kraju je odlučeno da Mandić koji je bio bolestan i Vučinić mogu u Split, a da bi odlazak Jakšića koji je povredio mišić na ruci i Lazića koji ima problema sa leđima, bili rizični, pa je Savić rešio da oni nastave oporavk kod kuće.

Tako će Srbija u Splitu imati samo trojicu „zlatnih“ olimpijaca Mandića, Ranđelovića i Strahinju Rašovića, koji će i debitovati na Evropskom prvenstvu, Rističevića, Drašović, Radulović, Stojanović i Dobožanov.

Srbija prvu utakmicu igra 29. avgusta u 12 časova sa Izraelom, dva dana kasnije je u 19 duel sa Mađarskom a u trećem kolu, ponovo u podne rival je Slovenija.

Ukoliko Srbija bude prva u grupi biće direktno u četvrtfinalu gde bi protivnici najverovatnije mogli da budu Italija ili Crna Gora koji su u prednosti u odnosu na Nemačku i Holandiju. Ukoliko bi bili drugi Srbija u osmini finala mogla za rivala da ima Francusku, a posle, ukoliko pobedi, ponovo na Italiju ili Crnu Goru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike