Srpkinjama najteži mogući rival! Buđenje uz duel sa olimpijskim vicešampionkama!

26.08.2022

12:30

0

Autor: 24sedam

Naše vaterpolistkinje počinju učešće na Evropskom prvenstvu u Splitu

Srpkinjama najteži mogući rival! Buđenje uz duel sa olimpijskim vicešampionkama!
Vaterpolistkinje Srbije - Copyright VSS/Slobodan Sandić

Svoje četvrto uzastopno, a peto ukupno evropsko prvenstvo, ženska vaterpolo reprezentacija počinje susretom u subotu u 11.30 sa Španijom. Zna se ko je apsolutni favorit. Španija, kao vladajući šampion Evrope iz 2020. i aktuelni olimpijski vice prvak je u prilici da protiv našeg mladog sastava održi dobar trening.

Sa druge strane savezni trener Dragana Ivković nema nikakav imperativ osim da ostavi utisak da protiv rivala po meri Francuske, Slovačke i Izraela može do povoljnog rezultata.

- Sastav je mlad, Vuković i Lazić su 1994, Mandić 1997. godište, ostali su od 2000. i mlađe. U Budimpešti smo sa iskusnijim timom bile poslednje i naš prvi cilj je da sada budemo uspešnije. Dobro smo radile, imale veliki broj utakmica, napredak je prisutan - kaže Dragana Ivković.

Protiv Španije se ide na utisak:

- I protiv Španije i protiv Italije. Mislimo i na Francusku koja sigurno vredi mnogo više od onoga što su prikazale nedavno u Sentešu kada smo pobedile. Videću još koga ću na tribine, Nađa Novaković ima probleme sa laktom. Idemo hrabro, atmosfera nam je veliki adut.

Mlada Ana Milićević je sigurno igračica koja zaslužuje pažnju. Pre dve godine je bila među najzapaženijima u Budimpešti.

- Tada nismo pobedile, vreme je da u Splitu budemo uspešnije. Dobro smo radile i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe. Španija i Italija nisu rivali za nas ali sam sigurna da protiv ostalih rivala u grupi možemo do povoljnog rezultata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike