Gojko najavio kraj karijere, Duško veruje da će naslednici biti i bolji!

21.08.2022

11:57

0

Vaterpolisti su još jednom izvukli emocije narodu

Gojko najavio kraj karijere, Duško veruje da će naslednici biti i bolji!
Tan2022-8-20_224018780_1 - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

Šestorica sjajnih, zlatnih vaterpolista Srbije, sinoć su se oprostili od igranja za nacionalni tim.

Mnogo je emocija sinoć doživljeno na bazenu Milan Gale Muškatirović, a poslednji put sa kapicom Srbije igrali su kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

Nakon utakmice sa Italijanima, sa medijima su razgovarali igrači, te podelili impresije. Čuvar mreže, Gojko Pijetlović priznao je da je meč doživeo veoma emotivno.

- Pre svega veoma emotivno, svi mi smo imali potpuno drugačiju tremu u odnosu na utakmice koje smo igrale i koje su bile takmičarskog značaja dok smo igrale za Srbiju. Mislim da je bio jedan oproštaj kakav ovi momci zaslužuju, nadam se da će i u buduće biti ovakvih povoda, za neke druge momke. Drago mi je što smo izdržali ovih četiri minuta, ima nas dosta koji smo van forme trenutno, bila je još i dobra igra. Ispraćaj je protekao veoma emotivno, kako smo i očekivali, i lepo i za oko i za dušu.

Pijetlović je po ulasku u bazen, imao dve brze i sigurne odbrane, nakon čeka je savladao, što je kratko, u šaljivom tonu prokomentarisao.

- Znaš kako imao sam snage za prve dve, posle više nisam. Šalim se - dodao je Gojko Pijetković, te otkrio dalje planove:

- Ja najverovatnije završavam sa karijerom. Nas trojica smo gotovi, ali pričaće se o tome, ima dosta plonova, a što se tiče Filipa, Duška i Andrije, njih ćete tek da gledate.

Njegov brat, centar Duško, sumirao je sećanja iz bogate karijere.

- Sigurni da naviru neka sećanja koja sam prošao i pozitivna i negativna. Uglavnom su bila pozitivna, tako da jedno emotivno veče je iza nas. Divna je stvar što sam ja u istom trenutku, kako smo zajedno i odrastali, tako smo i završili reprezentativnu karijeru. Zaista je jedno veče, pogotovo za nas, za pamćenje - kazao je Duško i poručio igračima koji ostaju u bazenu sa reprezentativnom zastavom:

- Nema šta, to su sjajni momci, mislim da im samo treba vremena da se uklope, ali nema greške, biće, ako ne i bolji od nas - naveo je Duško Pijetlović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike