Loše veče za srpske atletičare! Anić čak dva puta prestupio, Bibić tek 18.

16.08.2022

19:37

0

Autor: 24sedam

Posle Tirnanićeve uspešni nisu bili ni Lazar ni Elzan

Loše veče za srpske atletičare! Anić čak dva puta prestupio, Bibić tek 18.
Lazar Anić - Copyright MN Press

Lazar Anić bio je neuspešan u finalu Evropskog prvenstva u Minhenu. Srbin je u skoku u dalj u prva dva pokušaja prestupio, a u trećem skočio 7.37 metara.

Samim tim, završio je učešće u finalu, odnosno nije dobio pravo na nova tri pokušaja. Pomenuti rezultat nije bio dovoljan da se nađe među osmoricom najboljih, odnosno nastavak takmičenja, pa je šampionat Evrope završio na 11. mestu

Lični rekord Lazar Anić je postavio još 2017. godine, kada je skočio posle leta od 8,15 metara, a ove sezone najbolji rezultat bio mu je 7,86 metara, u jučerašnjim kvalifikacijama.

Nešto kasnije, na stazi je bio i Elzan Bibić. Reprezentativac Srbije je u finalnoj trci na 5.000 metara, zauzeo tek 18. mesto. Večerašnji rezultat bio je 13:39,60.

MN Press
 

Nešto ranije, diskvalifikovana je i Milana Tirnanić.

Trećeg dana takmičenja (sreda), nećemo imati nijednog srpskog atletičara, ali nas u četvrtak očekuju kvalifikacije u bacanju koplja u kojima će učestvovati Svetska juniorska šampionka, Adriana Vilagoš, kao i finale skoka u dalj gde ćemo imati čak dve predstavnice, Ivanu Vuletu i Milicu Gardašević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike