Uzeo je olimpijsku medalju i posvetio je preminuloj koleginici! Sebićeva ljudskost i bronza za sva vremena!

02.08.2022

14:28

0

Autor: G. F.

Srpski strelac se prisetio dana kada je u Tokiju upucao bronzu

Uzeo je olimpijsku medalju i posvetio je preminuloj koleginici! Sebićeva ljudskost i bronza za sva vremena!
MIlenko Sebić - Copyright Milenko Sebić, oks.org.rs

Bio je 2. avgust 2021. godine, dan kada je iz Tokija stigla vest da je srpski reprezentativac u streljaštvu Milenko Sebić osvojio bronzanu medalju!

Bilo je to peto odličje za srpski olimpijski tim, radovali smo se novom uspehu, a kada je na red došla dodela medalja, samo smo sa suzama u očima gledali Milenka, koji se na postolju pojavio sa fotografijom u rukama. Fotografijom Bobane Momčilović Veličković, naše strelkinje koja je izgubila život 21. juna 2020. godine.

I dve godine posle tragedije koja je zadesila srpski sport Milenko je među onima koji se bore i traže da istina o Bobaninoj smrti izađe na videlo.

Na današnji dan 2021, kao što već rekosmo, Milenko se okitio olimpijskom bronzom, pa se pun emocija prisetio tog divnog avgustovskog dana.

Printscreen/Facebook
 

- Datum koji ću pamtiti do kraja svog života. Dan kada su moji snovi postali realnost, dan kad su sve prepreke i teški trenuci ostali daleko iza mene, dan kad shvatiš da je sve moguće ako se boriš i  živiš svaki trenutak za svoj cilj. Hvala  svima koji su  bili uz  mene, hvala mom treneru Alini Sebić (i supruzi, prim. aut.), mojoj ćerki i  porodici na neizmernoj podršci... Uvek  su  verovali u mene, a ja  ih nisam  razočarao. Medalju sam posvetio našoj dragoj Bobani koja više nije sa nama, a znam da je sve pomno pratila! Hvala ljudima koji su  bili uz mene i kad nisam bio u vrhu - otvorio je  dušu Sebić na godišnjicu velikog rezultata.

Bilo je posle Tokija još velikih rezultata, biće ih i dalje, ali će prva olimpijska medalja sigurno zauvek ostati na posebnom mestu u srcu našeg strelca.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike