Bobanu nam ništa neće vratiti, želimo bar da saznamo zašto je morala da ode! Trofejni srpski olimpijac takođe digao glas

29.04.2022

18:45

0

Sjajni srpski strelac Milenko Sebić pridružuje se borbi za istinu o kojoj se ćuti i dve godine nakon smrti naše šampionke

Bobanu nam ništa neće vratiti, želimo bar da saznamo zašto je morala da ode! Trofejni srpski olimpijac takođe digao glas
MIlenko Sebić - Copyright Milenko Sebić, oks.org.rs

Istinu, samo golu istinu, Srbija traži od stručnih lica.

Samo golu istinu o tome zbog čega je sa svojih 30 godina, samo što se porodila i na svet donela divnog dečačića, srpska šampionka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula.

Čeka tu istinu Srbija gotovo dve pune godine. Ali istine nema. Nikako da se pojavi.

Muke kroz koje prolaze njeni najbliži ne možemo ni da zamislimo, to razdiranje u duši, sve to neznanje koje ih jede...

Dve godine je dug period. Taman toliko dug da Bobanin suprug Miroslav Momčilović odluči da javno ispriča sve što se dešavalo u danima pre nego što je ostao bez voljene Coke.

MN Press
 

Teška, preteška priča odjeknula je Srbijom, a za Mišom su svoje viđenje dali i Bobanina koleginica i prijateljica Zorana Arunović, te Bobanin prvi trener Boban Marković.

S druge strane, oni od kojih se odgovori očekuju - ćute. A ljudi koji su voleli Bobanu samo žele da saznaju istinu. Među njima i osvajač olimpijske medalje u Tokiju, medalje koju je posvetio upravo preminuloj šampionki, Milenko Sebić.

Otvara Seba srce ne bi li pokrenuo stvari sa mrtve tačke i za 24 sedam priča o svemu što je Bobana Momčilović Veličković ostavila svojim kolegama i prijateljima.

- Druga godina bez Bobane... Moja glava to još ne može da prihvati. Još  se nadam da će se negde pojaviti, željno je iščekujem da samo izađe iz nekog ćoška i pozdravi sve nas - deli sa nama svoju bol Sebić, pa nastavlja:

- Gubitak Bobane je neopisiv za mene. Čudo od deteta koje se pojavilo iz Bora i svojom harizmom, šarmom i talentom osvojilo ceo svet. Bobana je ostavila neizbrisiv trag u našim životima. Nažalost, tu prazninu u mom srcu i glavi ništa neće moći da nadoknadi.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Svestan je Milenko konačnosti Bobaninog odlaska, ali zajedno sa svim strelcima ne da da ode i u zaborav!

- Na svakom takmičenju se trudim da je vratim među nas bar u mislima. Na Svetskom kupu u Riju pre samo desetak dana, tim muške puške je sedeo u sobi i pričali smo o Bobani sa osmesima i suzama u očima. Bobana je bila devojka koja je uvek pričala ono šta misli direktno u oči, bez trunke predrasude, i kad nije bila u pravu došla bi sa osmehom koji je pobeđivao sve.

Istinski šampion na sportskom planu, pokazuje da je takav i kao čovek. Veliki. Toliko veliki da mu ne smeta ni da javno zamoli da konačno svi saznaju istinu o tome što se Bobani desilo.

- Voleo bih da se posle dve duge godine reši ova situacija koja nas sve drži u neizvesnosti. Svi bismo želeli da znamo odgovor šta se tačno desilo. Naravno, Bobanu to neće vratiti, ali u našim glavama će biti bar malo lakše. Bila je deo jedne velike sportske porodice, deo koji nedostaje nikad nećemo vratiti na svoje mesto, ali ćemo se truditi da je uvek vraćamo u svoja sećanja, ma koliko to bilo teško za nas. Sećanja na jednu izuzetnu osobu i vrhunskog sportistu nikad neće nestati, ostaće duboko urezana u mom srcu. Uvek ću se sa velikim zadovoljstvom, osmehom na licu i suzama u očima sećati Bobane - poručio je Sebić, i završio emotivnom porukom namenjenom direktno preminuloj šampionki:

- Bobo, nedostaješ nam.

I to je veliki deo istine. Bobana će zauvek nedostajati onima koji su je poznavali i voleli.

Pitamo, zar to nije dovoljno bola za sve njih, zar im treba još i ovaj život u neznanju koji traje već gotovo dve godine?

Svi znamo da im ne treba. Hajde da im bar tu pomognemo, da im bar tu olakšamo bol i muke koje žive.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike