Delfini otvorili vrata četvrtfinala SP! Pobeda je jedino što će se pamtiti posle Australije!

23.06.2022

17:03

0

Autor: 24sedam

Vaterpolisti Srbije slavili u drugom meču na prvenstvu sveta

Delfini otvorili vrata četvrtfinala SP! Pobeda je jedino što će se pamtiti posle Australije!
Strahinja Rašović - Copyright Tanjug/Sandor Ujvari /MTI via AP

Najbolji srpski vaterpolisti širom su otvorili vrata četrvtfinala SP! Delfini su u drugom meču planetarnog šampionata posle mnogo muka savladali Australiju i do direktnog mesta među najboljih osam ekipa na svetu deli ih remi ili pobeda protiv prežaljenog Kazahstana u poslednjem kolu grupne faze - 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0).

Možda i neočekivano Australijanci su na bazenu u Segedinu pružili jak otpor podmlađenom timu Srbije. Mnogo muka u ofanzivnom delu igre imali su izabranici Dejana Savića tokom celog meča, ali su na kraju uspeli da sačuvaju smirenost i koncentraciju da ostvare ono što je u ovom trenutku jedino važno - pobedu!

Ukoliko se Delfini iz Mađarske vrate sa medaljom niko neće pričati o lepoti igre protiv Australije. Daleko od toga da je Srbija bila bezidejna, ali realizacija igrača više, promašeni peterac, propušteni kontranapadi nešto je što će rivali u borbama za odličja sigurno kažnjavati na surov način.

Delfine su sa po dva gola predvodili Dušan Mandić i Nikola Lukić, dok su se po jednom u strelce upisali Nikola Jakšić i Radomir Drašović.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

8. MINUT - Nismo iskoristili napad, ponovo je Porter odbranio šut Rašovića. Srećom, Australijanci prave faul u napadu, do kraja je 30 sekundi. KRAJ! Srbija je pobedila Australiju 6:5.

7. MINUT - Delfini prave faul u napadu. Sjajna defanziva i osvojena lopta Gavrila Subotića. Ulazimo u poslednjih 60 sekundi meča. Tajm-aut Savić.

6. MINUT - Ponovo smo prokockali napad da odemo na dva gola prednosti, a da nismo ni uputili šut. Srećom, Australijanci u poslednjoj deonici ne mogu da povežu ofanzivne redove.

5. MINUT - GOOOOL! Lukić je ispalio projektil i postigao izuzetno važan gol za Srbiju, koja vodi 6:5.

4. MINUT - Neverovatno! To je jedina reč. Ponovo nismo dali gol sa igračem više. 

3. MINUT - Igrač više - prečka! Drašović je šutirao, ali je ponovo okvir gola spasao Australiju. Posle dobre odbrane Strahinja Rašović je isplivao sam u kontri, ali je Porter spustio rampu.

2. MINUT - Porter je još jednom zaustavio šut Rašovića sa distance. Srećom, odbranili smo se sa igračem manje u narednom napadu - 5:5.

1. MINUT - Ponovo nismo iskoristili igrača više. Prethodno je Lukić iznudio faul u napadu.

TREĆA ČETVRTINA

8. MINUT - Dobožanov je upisao dve odbrane u finišu treće deonice. Pred završnih osam minuta meča rezultat je 5:5.

7. MINUT - Australija vodi 5:4. Edvards je materijalizovao napad sa igračem više. Drašović poravnava, iskoristili smo brojčanu prednost - 5:5.

6. MINUT - Ponovo prečka, ovoga puta posle šuta Drašovića. Sada sreća i na našoj strani. Dobožanov je bio savladan, ali je mrežu Delfina sačuvala stativa. Jakšić šutira preko gola - 4:4.

5. MINUT - Nismo imali ni sreće u prethodnim minutima. Delfini su pogodili prečku, pa stativu, ali srećom još jednom su uspeli da se odbranimo sa igračem manje u bazenu.

4. MINUT - Iz dva pokušaja Delfini nisu uspeli da dođu do gola, ali je Rašović na drugoj strani izblokirao šut rivala.

3. MINUT - Odbranili smo se sa igračem više, ali su Australijanci uspeli da postignu gol iz drugog pokušaja, u momentu dok se isključeni vaterpolista vraćao u igru - 4:4.

2. MINUT - Propustili smo priliku da se odlepimo na dva gola više.

1. MINUT - Nadajmo se da je ovo najava bolje igre. Lukić postiže efektan gol iz napada sa igračem više za novo vođstvo Delfina - 4:3.

DRUGA ČETVRTINA

8. MINUT - Još jednom nismo iskoristili igrača više. Samo jedan gol iz pet pokušaja. Na kraju prvog poluvremena rezultat je 3:3.

7. MINUT - Rašovićev šut sa distance odbranio je golman Australije, koja u narednom napadu nije uspela ni da uputi šut ka golu.

6. MINUT - Konačno gol za Srbiju. Ovoga puta smo igrača više realizovali eksresno, solo akcijom Dušana Mandića. Dobra akcija Australije, koju golom kruniše Ford na isteku igrača više - 3:3.

5. MINUT - Mitrović je jedan od najzaslužnijih što Delfini nisu u zaostatku. Mandić je propustio priliku da iz peterca vrati Srbiji vođstvo.

4. MINUT - Na polovini druge deonice rezultat je 2:2.

3. MINUT - Još jednom nismo iskoristili igrača više u bazenu. Srećom ni Australijanci ne blistaju u ovom segmentu igre.

2. MINUT - Sada je nas spasila prečka u napadu Australije sa dva igrača više. Taj promašaj golom iz peterca kažnjava Mandić - 2:2.

1. MINUT - Australija prvi put na meču vodi, a potom Delfini ne koriste igrač više.

PRVA ČETVRTINA

8. MINUT - Na kraju prve četvrtine rezultat je 1:1.

7. MINUT - Još jedan zicer za Srbiju. Strahinja Rašović je u kontri bio jedan na jedan sa golmanom rivala, pokušao je da ga lobuje, ali je nažalost pogodio prečku sa spoljne strane.

6. MINUT - Na ulasku u 6. minut meča Edvards postiže prvi gol za Australiju - 1:1. Neverovatno, Srbija iz dva pokušaja nije uspela da realizuje dva igrača više u bazenu.

5. MINUT - Defanziva Delfina radi sjajana posao, Australijanci gotovo da ne mogu da dođu u poziciju za šut. Na drugoj strani Strahinja Rašović pogađa stativu.

4. MINUT - Konačno gol za Srbiju. Jakšić je ostao sam malo iskosa sa desne strane i pogodio je suporotan ugao gola Australije.

3. MINUT - Golmani su zadad na visini zadatka. Obojica su upisali po još jednu odbranu.

2. MINUT - Još nema golova, u prethodnih 60 sekundi obe selekcije nisu iskoristile napad sa igračem više u bazenu.

1. MINUT - Delfini su odbranili uvodni napad. Radulovićev šut zaustavio je golman Australije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike