Reprezentacija uvek ima velika očekivanja! Strahinja Rašović za 24sedam otkrio ko nameće pritisak ekipi

23.06.2022

07:10

0

Trofejni vaterpolista ističe da je najvažnije prebaciti u glavi da je novo takmičenje

Reprezentacija uvek ima velika očekivanja! Strahinja Rašović za 24sedam otkrio ko nameće pritisak ekipi
Tan2022-6-18_12291780_0 - Copyright Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Vaterpolisti Srbije u podmlađenom sastavu stigli su na Svetsko prvenstvo koje se od 21. juna do 3. jula igra u Mađarskoj. Tim Dejana Savića, na otvaranju je zabeležio veoma važnu pobedu, nad ekipom Sjedinjenih Američkih Država, pa u pozitivnoj atmosferi dočekuju nastavak grupne faze.

Naša reprezentacija igra u grupi D, koja je smeštena u Segedinu, a pored Srbije i SAD, tu su i Australija i Kazahstan. Jasno je koliko je prvi meč na turniru važan, ali takođe je poznato i da su neevropske ekipe, i te kako neugodne.

Ipak, nije Srbija krenula put Mađarske sa belom zastavom, već naprotiv, cilj je jasan.

- Očekivanja su uvek velika, to je reprezentacija, nema sumnje, ni pritiska. Grupa je teška, neugodne su Amerika i Australija, ali možda je i bolje što su odmah na početku, da prebrinemo – kazao je za 24sedam Strahinja Rašović.

Stariji od braće Rašovića, strpljivo je čekao na svoju pravu šansu, te sitnim koracima ulazio u nacionalni sastav. Onda se, kada je jednom stavio kapicu sa državnim grbom, ustalio, te je danas jedan od iskusnijih i pouzdanijih u timu.

- Pa pritiska, ima samo onog što mi sami sebi nametnemo, ovako sa strane ništa. Radimo isto kao i do sada, ništa se nije promenilo, poznajemo sistem i način rada, dugo smo svi zajedno. Odgovornosti, kao olimpijski šampioni ne. Ovo je drugo takmičenje, idemo iz početka i nastavljamo dalje.

Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC/ bg
 

 

Uvek smiren i tih, Strahinja je sačekao i svog brata Viktora da debituje, a sada su u srpskom sastavu još trojica novajlija, Marko Radulović, Gavril Subotić i Nikola Lukić.

- Debitanti, bolje je njih pitati, ali to nisu momci koji su sada prvi put sa nama. Dugo su tu, možda su prvi put na velikom takmičenju, ali znaju sistem rada, poznajemo se. Nema šta tu da se uklapaju, samo nastavljamo – kazao je Rašović o trojici novih igrača, koji su u prvoj utakmici na turniru, odigrali kao da poseduju desetogodišnje reprezentativno iskustvo, te učešće na najvećim svetskim smotrama.

Vaterpolista Novog Beograda nije imao nimalo laku sezonu. Sa ekipom sa 11. aprila je igrao na tri fronta, osvojio je domaće i regionalno prvenstvo, dok je u Ligi šampiona zaustavljen na korak od trofeja. Iako je klupsku sezonu okončao pre dve nedelje, spreman i odmoran je došao na pripreme pred Mađarsku.

- Gotovo da nismo pauzirali, ali kada je reprezentacija, nema umora. Fizički nismo odmorili, ali je bitno da smo u glavi prebacili da je sada reprezentacija, novo takmičenje – istakao je Strahinja Rašović za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike