Kolašinac prvi put na Mediteranskim igrama! Poseban osećaj, poseban motiv, mislim da ću uživati (VIDEO)

22.06.2022

18:02

0

Naš proslavljeni atletičar za 24sedam otkriva kako je rešio problem sa povredom

Kolašinac prvi put na Mediteranskim igrama! Poseban osećaj, poseban motiv, mislim da ću uživati (VIDEO)
Asmir Kolašinac (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pred Mediteranske igre u Oranu (Alžir) razgovarali smo sa našim proslavljenim šampionom Asmirom Kolašincem, čovekom koji u karijeri ima zlato srebro i bronzu sa evropskih prvenstava.

Slobodno možemo da kažemo da je Kolašinac jedna od legendi naše atletike, a na početku razgovora saznajemo veoma zanimljiv podatak.

- Debitant sam na Mediteranskim igrama sa 37 godina. Poseban je osećaj i poseban motiv, bio bih presrećan da osvojim medalju. Bila bi to još jedna velika medalja u mojoj kolekciji. To su OI u malom, OI koje imaju manji pritisak. Mislim da ću uživati - kaže Kolašinac pa dodaje:

- Ako bacim preko 21 mislim da ću na Mediteranskim uži u neki uži krug za medalju. Biće i tamo sedam, osam bacača koji bacaju preko 21.

Asmir će, baš kao i njegov kolega iz reprezentacije Armin Sinačević i ostali bacači na zaletište 28. juna.

24sedam/Goran Sivački
 

- Odmah je finale, ako ne bude više od 20 prijavljenih.  Trebaju mi velika takmičenja, ja odlično funkcionišem na mitinzima gde je manji broj takmičara. Međutim čim dođu veća takmičenja, 16 do 20 takmičara gde se prave veće paze meni to počinje da smeta. Mediteranske igre su jedno takvo takmičenje, bez nekog velikog pritiska, da malo naviknem na taj sistem pogotovo što me nakon toga očekuje SP u Judžinu, polovom jula. A nakon toga EP 15. avgusta za koje se najviše spremam. Sve je u službi tog takmičenja. U ovim okolnostima nemam šansu za medalju na Svetskom, a na Evropskom imam šansu da se borim za medalju. Još nije odlučeno da li ću uopšte ići na SP.

Vraćamo se na  početak godine. Tada nije izgledalo da će Kolašinac moći da baca na neko duže vreme. Ali, dogodilo se "čudo".

24sedam/Goran Sivački
 

- Imao sam problem i to moram da istaknem. 21. januara mi je pukao biceps desne ruke, ruke kojom bacam. Ruptura od 2 centimetra i pod znakom pitanja je bilo učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Međutim, profesor doktor Aleksandar Jakovljević iz Banja Luke, jedan sjajan čovek i vrhunski stručnjak me pozvao da dođem kod njega. Da izvadimo matične ćelije iz stomaka i to ubrizgamo u povredu. Zvučalo je neverovatno kada mi je rekao da ću za pet dana moći da treniram! Metoda je slična liposukciji, izvlači se masno tkivo iz stomaka, to se prečišćava i dolazi se do tih matičnih ćelija. I to se u povređeni deo ubrizgava, pauzira se nekoliko dana. Nakon pet dana mogao sam da bacam. Ljudi ne veruje, kao bajka je. Nisam to uopšte hteo da objavljujem, ali sam u znak zahvalnosti objavio. Samo 12 dana nakon povrede sam imao državno prvenstvo i bacio 20,89! Moram da mu se zahvalim javno. Nakon toga sam sve odradio kako treba.

 

 

Ali ni to nije bilo sve kada su zdravstvene tegobe u pitanju.

- Profesor doktor Dragan Gaga Radovanović mi je operisao lipom, masno tkivo na vratu. Pravilo mi je problem poslednjih godinu dana, a poslednja tri meseca sam imao jake glavobolje. Nisam smeo da operišem zbog SP jer to iziskuje veću pauzu. Mesec i po dana nisam trenirao, sada lagano podižem formu, na nivou sam oko 21 metra što je dobar rezultat.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike