Savić je "napravio" neponovljive, pa sa novim delfinima ulazi u desetu sezonu na klupi reprezentacije!

22.06.2022

06:52

0

Koji selektor se time može pohvaliti?

Savić je "napravio" neponovljive, pa sa novim delfinima ulazi u desetu sezonu na klupi reprezentacije!
Copyright MN Press

Vaterpolisti Srbije pobedom su otvorili Svetsko prvenstvo u Mađarskoj, a trijumf nad Sjedinjenim Američkim Državama bio je i svojevrsna nagrada selektoru Dejanu Saviću, koji je tako otvorio i desetu sezonu na klupi nacionalnog tima!

Na klupu seniorskog tima, došao je ubrzo nakon Olimpijskih igara u Londonu, na kojima je Srbija osvojila bronzanu medalju, pod vođstvom Dejana Udovičića

Od tih Igara očekivalo se više od trećeg mesta, te je uprkos medalji, vladao utisak nezadovoljstva. Na sastanku igrača, selektora i tadašnjeg predsednika saveza Velibora Sovrovića, Udovičić je podneo ostavku, a Savić, koji je leto proveo sa seniorima, ubrzo je preuzeo tim. Pre toga, bio je posvećen juniorskoj ekipi.

Za ovih devet sezona, vodio je ekipu do dva Olimpijska zlata, što se ujedno smatra i jednim od najvećih uspeha srpskog sporta.

Rastao je zajedno sa timom koji je preuzeo nakon Londona, te su ubrzo postali "neponovljivi".

Evropska i svetska zlata i po koji slabiji rezultat u trenucima kada brusi neke nove dijamante i priprema ih poput legionara za najvažnije zadatke u reprezentaciji Srbije. Upravo sada, na šampionatu u Mađarskoj igra sa novim delfinima i ne odstupa od svojih metoda - napadaju još jedan tron.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike