Kreće borba za šampiona Srbije: Kragujevčani brane titulu, drim-tim napada

17.05.2022

20:10

0

U ovoj sezoni, obe ekipe imaju po titulu

Kreće borba za šampiona Srbije: Kragujevčani brane titulu, drim-tim napada
viber_image_2021-12-28_19-08-59-183 - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Sezona vaterpolo Superlige Srbije stala je u nešto manje od 100 minuta, a titulu brane šampioni iz Kupa, kragujevački Radnički i aktuelni regionalni šampioni, igrači Novog Beograda.

Kragujevčani su do finala imali nešto teži zadatak, igrali su sa Partizanom, koji je uprkos mladom timu i brojnim promenama, tradicionalno neugodan rival. Bilo je neizvesno u prvom meču na Banjici, a Kragujevčani su slavili sa 11:10. U revanšu, u Šumaricama, Radnički se pitao, te su nakon 16:10, sa 2:0, stigli do finala.

Novi Beograd je pak na svom terenu rešio posao protiv ekipe Šapca i to ubedljivim trijumfom, 12:6. Nekoliko dana kasnije, u gostima su spustili gas i slavili sa 11:9. Šampion iz 2019. godine je poklekao sa 2:0.

Tokom ove sezone, finalisti su se čak sedam puta sastajali i to u tri različita takmičenja - Kupu, domaćoj i regionalnoj ligi. Novobeograđani su bili uspešniji, slavili su pet puta, dok je Radnički upisao pobede na neutralnim terenima, a što je važnije, jedan od njih bio je za titulu - finale Kupa Srbije na bazenu sportskog centra Milan Gale Muškatirović, kada je ekipa Uroša Stevanovića slavila sa 11:8.

Od tada je tim sa 11. aprila promenio trenera, pa je umesto legendarnog Vladimira Vujasinovića, sada na klupi druga legenda, Igor Milanović.

Uneo je čuveni golgeter promenu u timu, te su zvezde okupljene oko jednog, istog cilja zaigrale agresivnije i u nastavkui sezone stigli do prvog trofeja u istoriji kluba i to Regionalne lige. Savladali su splitski Jadran sa 14:11 te nagovestili da u završnici sezone ulaze sa snažnim motivom i velikim ambicijama. 

Golman Novog Beograda, Gojko Pijetlović istakao je da su do finala stigle dve najbolje ekipe u državi.

Jedina razlika je u tome što se nama sezona ovde ne završava, imamo i Ligu šampiona, a Radnički sada treba da “zada onaj finalni najjači udarac”. To očekujemo i na to smo spremni. Iskustvo iz pređašnjih utakmica kaže da će biti napet meč, fizički iscrpljujući, sa dosta isključenja… Verovatno ćemo opet mi više imati igrača manje, ali okrećemo se isključivo našoj igri, našoj ekipi i našoj motivaciji. Bićemo motivisani i skoncentrisani posebno u odlučujućim momentima - poručio je Pijetlović.

Ako je neko od ekipa sa Jadrana ove sezone mogao da igra sa Novobeograđanima, to je uspeo Radnički. Iako su upisali dva trijumfa iz sedam utakmica, Kragujevčani su propisno "mučili" srpski drim tim, te parirali i u mečevima u kojima su na kraju poraženi. Sve u svemu, imaju razloga da očekuju pozitivan ishod.

Pred završnicu, centar Kragujevčana, Nebojša Toholj, osvrnuo se na poslednji meč ovih ekipa, koji su nedavno igrali na oproštaju od Lige šampiona.

– Stigli smo do završnice sezone i najbitnijih utakmica, za koje smo radili cele godine. Značajno smo podigli formu u poslednje vreme, uprkos porazu u utakmici Lige šampiona sa Novim Beogradom, koja nam je ujedno bila i dodatna priprema za finalnu seriju. U ovoj sezoni, punoj oscilacija, mislim da smo sada dostigli vrhunac i nadam se da ćemo konačno pružiti celokupno dobre partije i stići do trofeja – naveo je Toholj.

Finalna serija Superlige igra se na dve dobijene utakmice, a nakon što se prvi susret igra u sredu od 19 sati, revanš je na programu tri dana kasnije u Kragujevcu. Termin potencijalne majstorice još uvek nije poznat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike