I Vuds je milijarder! Kad mogu leteći Majkl i kralj Džejms, zašto ne može i Tajger?!

11.06.2022

12:12

0

Karijera poznatog Amerikanca traje 27 godina

I Vuds je milijarder! Kad mogu leteći Majkl i kralj Džejms, zašto ne može i Tajger?!
Tajger Vuds - Copyright Profimedia

Klub sportskih milijardera je postao bogatiji za još jednog člana. Posle penzionisanog i aktivnog košarkaša, Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa više od milijardu dolara imovine ima još jedan Amerikanac, Tajger Vuds. Ovaj podatak o poznatom golferu saopštio je ugledni magazin Forbs.

Eldrik Tont ili kako je poznatiji, Tajger Vuds (46), koji je praktično sinonim za golf, pomenuto bogatstvo sticao je tokom 27-godišnje karijere zahvaljujući nagradama na turnirima, ali i velikim sponzorskim ugovorima sa poznatim kompanijama kao što su Najk, Getorejd i Monster Enerdži.

Procenjuje se da je njegovo bogatstvo vredno oko 1,7 milijardi dolara, pa samim tim ni ne čudi nedavna odluka da se "ne proda" Saudijcima.

Poređenja radi, 37-godišnji Džejms, prva Zvezda Los Anđeles Lejkersa, zaradio je 385 miliona dolara od košarkaških ugovora sa NBA timovima, uz 900 miliona od brojnih dodatnih ulaganja i sponzorskih ugovora.

Kada je reč o Džordanu (59), po mnogima najboljem košarkašu ikada, nekadašnja zvezda Čikaga "težak" je oko 1,7 milijardi. Trenutno je vlasnik NBA tima, Šarlota, kao i suvlasnik NASKAR ekipe. Naravno, to nisu jedini poslovi legendarnog "letećeg Majkla" koji ima i brojne sponzorske ugovore.

Podsetimo, Vuds je u februaru prošle godine preživeo ozbiljan saobraćajni udes. Bio je i u bolnici, ali se u međuvremenu potpuno oporavio i ponovo može da igra golf.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike