Neko se preziva Vuds, a neko Mbape! Golfer odbio milijardu dolara od bogatih Saudijaca!

07.06.2022

09:07

0

Legenda ne želi da pređe u novo takmičenje, šeici uviđaju da ne može baš svako da se kupi

Neko se preziva Vuds, a neko Mbape! Golfer odbio milijardu dolara od bogatih Saudijaca!
FotoJet - Copyright Profimedia/Tanjug/AP Photo/Michel Spingler

Najpoznatiji golfer verovatno svih vremena, Tajger Vuds pokazao je da nije sve u novcu kad je sport u pitanju. Javni investiocini fond Saudijske Arabije, koji je zimus kupio Njukasl i masovno ulaže u sport, rešio je da oformi novo takmičenje – LIV Golf.

Para ima neograničeno, tereni su vrhunski, a onda je počelo vrbovanje igrača. Među popularnijim su Fil Mikelson i Dastin Džonson, koji su dobili po 120 miliona evra za dolazak u LIV Golf.

Ipak, njima dvojici svaka čast, ali je zaštitno lice golfa već decenijama Vuds. Ovaj 46-godišnjak odbio je sve ponude da pređe u novo takmičenje. To je otkrio direktor LIV Golfa, nekadašnji golfer Greg Norman.

- Vuds je odbio ugovor od koga se vrti u glavi. Pričamo o devet brojki i to gornjoj granici – rekao je on.

Ipak, po pisanju Engleza, nije u pitanju ponuda od 900 "i nešto" miliona dolara, već okruglo MILIJARDA!

Ova vest dolazi otprilike u slično vreme kada smo dobili najveći ugovor u istoriji fudbala.

Naravno, govorimo o Pari Sen Žermenu i Kilijanu Mbapeu. Francuski napadač je u svojoj biografiji govorio kako sanja o belom dresu Real Madrida i igranju na "Bernabeuu", čak je i prošlog leta hteo da ide. Ovog proleća je sve bilo dogovoreno, ali je onda PSŽ izneo ponudu kojom je Mbapea napravio najplaćenijim sportistom planete.

Mbapeova cena je, dakle, bila da bude najplaćeniji fudbaler sveta, dok Vuds nije pristao na sumu koja bi mu uvećala lično bogatstvo za 60 odsto.

Vuds se nedavno vratio igranju na PGA turu, posle oporavka od užasnih povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći. To je ostavilo traga na njegovo telo, rezultati na Mastersu i USPGA su mu bili daleko ispod očekivanja.

Ali, navijači su bili oduševljeni što ga ponovo vide na terenu, što je potvrdilo koliko je Vuds popularan, bez obzira što ima 46 godina.

Prvi LIV Golf događaj zakazan je za ovaj vikend u Sentuion klubu kraj Londona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike