Kralj Džejms je postao milijarder! Evo koliko dolara Lebron ima na računu

02.06.2022

15:54

0

Autor: 24sedam

Od američkog košarkaša plaćeniji je samo Lionel Mesi

Kralj Džejms je postao milijarder! Evo koliko dolara Lebron ima na računu
Tan2022-4-6_544472_0 - Copyright Tanjug/AP

Lebron Džejms je i zvanično milijarder, prema magazinu Forbs. Zvezda Los Anđeles Lejkersa je prošle godine zaradio oko 121,2 miliona dolara, pa je samim tim prebacio pomenutu "brojku". A pošto je i dalje aktivan košarkaš jasno je da će se bogatstvo samo uvećavati.

Tako je 37-godišnji "kralj Džejms" trenutno jedini aktivni NBA igrač koji je milijarder, pošto je i legendarni Majkl Džordan u tom "društvu", ali on odavno nije na terenu.

 

 

- Želim da razvijem posao. Ako mi to uspe, ako postanem sportista milijarder, ura! Biću veoma uzbuđen - kazao je Džejms pre osam godina u jednom intervjuu.

Prema navodima Forbsa, oko 385 miliona dolara je zaradio od plate u Klivlendu, Majamiju i Lejkersima. Trenutno je najplaćeniji NBA igrač, a računa se da je  na osnovu poslova van terena prihodovao oko 900 miliona. Od njega je od sportista plaćeniji samo Lionel Mesi, fudbaler Pari Sen Žermena i reprezentacije Argentine.

Osim sa Najkom ima poslovnu saradnju i sa AT&T, Pepsijem i Volmartom. Takođe ima ulaganja i u TV industriji, kao u i jednom lancu restorana brze hrane.

Kada je reč o sportskim dostignućima čak 18 puta je bio na Ol Star vikendu, četiri puta je bio NBA šampion, a ima i dve zlatne olimpijske medalje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike