Tuga do neba! Preminuo bokser koji je u ringu udarao nepostojećeg protivnika!

08.06.2022

14:40

0

Autor: 24sedam

Simiso Butelezi preminuo od posledica krvarenja u mozgu

Tuga do neba! Preminuo bokser koji je u ringu udarao nepostojećeg protivnika!
Bokesr udara u prazno - Copyright Printscreen/YouTube

Južnoafrički sport ostao je u šoku – tamnošnji bokserski šampion Simiso Butelezi preminuo je u utorak uveče od posledica krvarenja u mozgu.

Nesrećni mladić (24) je, podsetimo, u nedelju boksovao za titulu prvaka Afrike u lakoj kategoriji, ali mu je tokom meča protiv Sifesila Mnutngve iz, zasad, neutvrđenih razloga pozlilo, posle čega je hitno hospitalizovan.

Butelezi je ubrzo upao u komu iz koje se nažalost nije probudio, a vest o njegovoj smrti potvrdio je portal Boks Južna Afrika.

- Sa velikom tugom saopštavamo da je Simiso Butelezi preminuo sinoć, 7. juna u bolnici u Durbanu. Pred kraj borbe Butelezi je kolabirao i odveden je u bolnicu, gde je otkriveno da je zadobio povredu mozga koja je prouzrokovala unutrašnje krvarenje. U bolnici je Buteleziju pružena najbolja moguća nega, ali je podlegao povredi – objavio je Boks Južna Afrika.

Ono što je misteriozno u celom slučaju jeste kako je nesrećni bokser zadobio smrtonosnu povredu, pošto tokom samog meča nije primio nijedan ozbiljan udarac, kako je rekao njegov trener neposredno pošto je Butelezi upao u komu.

- Nije bilo ničeg lošeg u borbi ili na treningu. Vodio je tokom meča na poene pre nego što se dogodio nesrećni incident. Zaista ne mogu da objasnim šta se desilo. Bilo je zbunjujuće, pošto ništa tokom njegovih treninga i priprema za borbu nije bilo loše što se tiče zdravstvenog stanja – kazao je trener Beki Mngomezulu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike