Šampion pao u totalnu komu! Trener ne veruje da je to posledica udaraca, sumnja na "Zulu medicinu"! (VIDEO)

08.06.2022

07:48

0

Doktori smatraju da je po sredi krvni ugrušak u mozgu nastao kao posledica zadobijenih udaraca

Šampion pao u totalnu komu! Trener ne veruje da je to posledica udaraca, sumnja na "Zulu medicinu"! (VIDEO)
Bokesr udara u prazno - Copyright Printscreen/YouTube

Svet boksa ostao je u šoku nakon nesvakidašnjih i zastrašujućih scena koje su stigle iz jedne WBF borbe u Africi.

Za titulu prvaka kontinenta borili su se Simiso Butelezi i Sifesile Mntungva i prvopomenuti borac je apsolutno dominirao i grabio ka šampionskom pojasu.

A onda se desilo to nešto što je zabrinulo i šokiralo sve. Butelezi je bio u napadu, vezao seriju udaraca i čak izbacio rivala iz konopaca, ali je u tom napadu primio jedan udarac u obraz, tačnije u kost "jabučicu".

Dok je sudija izvlačio Sifesila, vraćao ga u ring i uveravao se da je sa borcem s ve uredu, Simiso je u gardu čekao nastavak borbe. I onda je, izgleda, izgubio svest. I to na nogama. Umesto ka rivalu krenuo je ka sudiji, a kada se ovaj sklonio, tukao je "vazduh". Sudija je odmah prekinuo borbu, zagrlio borca koji nije znao gde je, nakon čega se Butelezi jednostavno "ugasio" tako stojeći.

Prebačen je u bolnicu iz koje su stigle vesti koje su samo potvrdile da niko nije brinuo bez razloga posle svega što se dogodilo. Poslednje vesti su veoma loše i preneo ih je trener nesrećnog boksera Beki Mngomezulu, koji ga je posetio u bolnici.

 

 

- Nema nikakvih promena u njegovom stanju. U komi je, ne govori, ne pomera se, samo leži tamo. Doktori kažu da bi uzrok mogao da bude ugrušak krvi u mozgu nastao od udaraca koje je dobio u glavu - rekao je Mngomezulu i onda dodatno zaprepastio sve:

- Nisam video da je dobijao ozbiljne udarce tokom meča. Mislim da tu ima nečeg zlokobnog poput Zulu medicine. Znate, muti (tradicionalno lečnje koje se primenju u Južnoafričkoj republici, op. aut.). Tako mislim jer nikada ništa slično nisam video u boksu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike