Novi "delfini" napadaju svetski tron! Savić objavio spisak naslednika

24.05.2022

09:03

0

Zanimljivo leto je pred našim nacionalnim timom

Novi "delfini" napadaju svetski tron! Savić objavio spisak naslednika
20220104ivSrbijaHrvatska51 - Copyright MN Press

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić objavio je spisak igrača na koje računa tokom priprema za Svetsko prvenstvo koje će se održati od 19. juna do 2. jula u Mađarskoj.

Pred srpskim vaterpolistima je naporno leto, te pripreme počinju 28. maja. Nakon svetskog šampionata, sledi finalni turnir Svetske lige u Strazburu u poslednjoj nedelji jula, a zatim i Evropsko prvenstvo u Splitu, od 27. avgusta do 10. septembra.

Selektor na početku priprema neće moći da računa na igrače koji će učestvovati na finalnom turniru Lige šampiona, koji će se po završetku sezone priključiti pripremama reprezentacije.⁣

Na listi vaterpolista nalazi se 17 reprezentativnih kandidata: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Dimitrije Strajo Rističević (Partizan), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Milan Bulajić (Partizan), Sava Ranđelović (Vašaš), Luka Pljevančić (Radnički), Zoran Božović (Partizan), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkić (Partizan), Bogdan Gavrilović (Radnički), Nikola Lukić (Radnički), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Nikola Kojić (Partizan), kao i mladi Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Pavle Mušikić (Banjica) i Stefan Branković (Radnički).

- Ovo je spisak kandidata i momaka koje ćemo da proverimo nekoliko dana. Prvo ćemo koristiti bazen na Banjici, a do početka fajnal-ejta ćemo koristiti bazen na Dorćolu. Sa pripremama u kompletnom sastavu ćemo nastaviti u Kragujevcu posle takmičenja u Beogradu i taj spisak kandidata ćemo naknadno utvrditi - rekao je kratko Dejan Savić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike