Tim snova sa Novog Beograda blista posle istorijske titule: Naše vreme je došlo!

23.05.2022

15:32

0

Autor: 24sedam

Novobeograđani sumirali utiske posle trijumfa u prvenstvu Srbije

Tim snova sa Novog Beograda blista posle istorijske titule: Naše vreme je došlo!
radnkg-nbg-161 - Copyright MN Press

Trijumfom nad Radničkim iz Kragujevca (2:0) u finalnoj seriji plej-ofa, vaterpolisti Novog Beograda osvojili su prvu titulu šampiona države od osnivanja kluba. Novobeograđanima je to već drugi trofej ove sezone, pošto su prethodno osvojili pehar namenjen prvaku regionalnog takmičenja.

Ekipa trenera Igora Milanovića do prvenca u Superligi Srbije stigla je na superioran način pošto što je na ukupno 20 mečeva u ligaškom delu takmičenja i plej-ofu zabeležila čak 19 pobeda i samo jedan poraz, uz impozantnu gol razliku 369:153.

- Presrećan sam što sam deo ovog tima i kluba koji je počeo da piše svoju istoriju – rekao je u uvodnom izlaganju Igor Milanović, šef stručnog štaba Novog Beograda na proslavi povodom osvojenog trofeja koja je upriličena na bazenu „11. april“ i potom dodao:

- Moram da odam veliko priznanje igračima na fantastičnom angažmanu, iako ova druga utakmica nije bila onakva kako smo zamislili. Možda u tom drugom meču finala nismo pružili najbolju partiju, ali samo veliki timovi mogu da se u onom ambijentu i uslovima koje smo imali, a koji su bili na granici regularnosti, vrate posle tri gola zaostatka. To je zaista odlika samo velikih timova – istakao je Milanović.

Strateg Novobeograđana izrazio je veliki zahvalnost svojim pomoćnicima u stručnom štabu, ali i rukovodstvu kluba na velikoj podršci i vrhunskim uslovima za rad koji su omogućeni ekipi. 

- Veoma sam uzbuđen zbog ovog trofeja, a sada još dodatno treperim zbog Fajnal-ejta Lige šampiona koji nam se bliži. Pokušaću da se sa igračima što je moguće bolje psihofizički spremim za te utakmice kako bismo prikazali kvalitetnu igru. Čestitao bih ovom prilikom i Radničkom, koji je pružio dobar otpor, pa smo ušli u dramu u Kragujevcu. To je gledaocima bilo mnogo zanimljivo, jer je zaista bila velika borba – konstatovao je Milanović.

Da je pehar šampiona Srbije zasluženo završio na Novom Beogradu govori i činjenica da su Novobeograđani protiv Radničkog iz Kragujevca ove sezone u svim takmičenjima odigrali ukupno devet utakmica i zabeležili čak sedam pobeda.

- U Kragujevcu se odigrala velika drama – sumirao je utiske kapiten Novog Beograda Dušan Mandić i potom dodao:

- Koliko igram vaterpolo, nisam imao prilike da odigram takvu utakmicu u kojoj je do samog kraja bilo toliko neizvesno i napeto. Ipak, verovali smo od samog starta i nijednog momenta nismo imali drugačije misli. Vratili smo se iz rezultatskog minusa, gubili smo 8:5 u izuzetno vreloj atmosferi. Bilo je baš teško i zato sam veoma ponosan na celu ekipu i kompletan stručni štab. Želim da izrazim veliku zahvalnost i svim ljudima koji stoje iza ovog kluba. Zaista se oseća se podrška rukovodstva, a mi se trudimo da guramo našu priču u bazenu kako najbolje umemo.

Mandić sa mnogo optimizma gleda u budućnost.

- Ovu parolu i slogan kluba sa početka sezone „naše vreme dolazi“, sada možemo da ispravimo u naše vreme je došlo. Spremićemo se u ovih sedam dana za završni turnir Lige šampiona. Titula šampiona Srbije nam je ogroman vetar u leđa i mislim da ćemo biti izuzetno neugodan rival svakom ko nam od protivnika dođe na predstojećem Fajnal-ejtu.

Sportski direktor Novobeograđana Slobodan Soro još jednom je čestitao igračima i stručnom štabu koji su izneli najveći teret u ostvarenju velikog uspeha.

- Izuzetno je teško osvojiti dobijene titule i prvenstva unapred, kada vas neko vidi kao izrazitog favorita i nekoga ko samo treba da se pojavi na bazenu i svojim prisustvom odradi sve što je potrebno. Igračima je bilo jako naporno, a sezona veoma teška sa mnogo utakmica. Bilo je i nekih poraza koji su možda bili neočekivani, ali sada kada se došlo do kraja i kada su osvojene već dve titule, mislim da je lepo kada se osvrnemo unazad i vidimo šta je sve učinjeno. Ali, igrači najbolje znaju koliko je to bilo komplikovano i zahtevno sa njihove strane.

Soro je konstatovao da nije bilo mnogo vremena za slavlje, jer su u klubu svi fokusirani na predstojeći završni turnir Lige šampiona kome će upravo Novi Beograd biti domaćin od 2. do 4. juna.

- Velika je razlika u tome u kakvoj se situaciji nalazio naš klupski vaterpolo prethodnih sedam osam godina i danas. Od Fajnal-siksa u Barseloni, kada je Radnički igrao u finalu, a Partizan u polufinalu, imali smo par godina kada smo beležili nula bodova u grupnoj fazi takmičenja, što nikako nije bilo srazmerno rezultatima srpske reprezentacije. Ali, ove godine imali smo tri predstavnika u elitnom takmičenju, a Novi Beograd je, bez obzira što je kao domaćin bio direktni učesnik Fajnal-ejta, to pravo ostvario i na osnovu plasmana kao drugoplasirani u svoj grupi – rekao je Soro i na kraju poručio:

- U četvrtfinalu će nam rival biti Marsej, prvak Francuske. Svi željno iščekujemo taj meč, a organizacija turnira je uveliko u toku. Karte su od danas puštene u prodaju i mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima tickets-a kao i putem njihovog sajta. Kapacitet tribina će biti proširen, imaćemo hiljadu i po mesta i uveren sam da će gledalište biti puno i da nas očekuje pravi spektakl – zaključio je Soro. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike