Delfini ispunili glavni cilj! Kapiten Srbije otkrio i gde je zaškripalo protiv Španije

29.04.2022

21:33

0

Autor: 24sedam

Za prvo mesto sutra protiv Italijana, za treće mesto se bore Crna Gora i Španija

Delfini ispunili glavni cilj! Kapiten Srbije otkrio i gde je zaškripalo protiv Španije
Branislav Mitrović - Copyright MN Press

Pobeda nad Španijom vaterpolo reprezentaciji Srbije donela je plasman na Završni turnir Svetske lige. Ekipa Dejana Savića je u Podgorici u polufinalu slavila sa golom više. Bilo je 11:10.

Iako je naš tim imao i tri gola prednosti, "furija" se vraćala, pošto se u samu završnicu ušlo i sa 10:10. Onda su "delfini" poveli sa 11:10, ali je protivnik imao napad koji je mogao da donese i produžetke. Ipak, to se nije desilo, jer je Dušan Mandić zaustavio loptu koja je išla ka golu kapitena Branislava Mitrovića.

- Ovo je jaka utakmica za ovaj sastav. Jako je bitna pobeda, ali je bitna odbrana koja mora da bude još bolja - kazao je Mitrović, a zatim prokomentarisao i finale sa Italijom, koje je zakazano za sutra od 21 čas (TV Arena sport 1).

- Loše je što igramo u devet uveče, malo je vremena za oporavak. Ali hoćemo da odigramo još jednu dobru utakmicu - dodao je iskusni golman.

Pobedom je bio zadovoljan i Sava Ranđelović koji je na samom kraju došao u manji verbalni sukob sa jednim od protivnika.

- Pokazali smo karakter bili kao jedan. Uspeli smo da sve izdržimo. To nam daje nadu da možemo da budemo još bolji. Italiju poznajemo, dugo igramo jedni protiv drugih i daćemo sve od sebe - zaključio je Ranđelović koji se nije upisao u strelce.

U meču za treće mesto sutra će igrati Španija i Crna Gora. Plasmanom u finale, Srbija i Italija su obezbedili učešće na finalnom turniru u Strazburu, dok će se za preostalo mesto boriti Španci i Crnogorci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike