Zorana upucala zlato na Svetskom kupu!

12.04.2022

17:56

0

Autor: 24sedam

Srpkinja ispred Grkinje i Francuskinje

Zorana upucala zlato na Svetskom kupu!
Zorana Arunović - Copyright MN Press

Zorana Arunović je na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru, drugog dana osvojila zlatnu medalju vazdušnim pištoljem.

Arunovićeva je u kvalifikacijama zauzela sedmo mesto sa 574 kruga i komotnom prednošću od pet krugova više od devetoplasirane Portugalke Marako. U finalu je silovito startovala. Od početka je bila na čelnoj poziciji. Već posle deset (od ukupno 25) hitaca imala je 1,3 kruga prednosti ispred drugoplasirane Kamil Jedrzejevski (Francuska).

U narednih pet serija Francuskinja je bila preciznija i smanjila zaostatak na dva deseta dela kruga, a trećeplasirana Ana Korakaki (Grčka) je bila više od dva kruga iza Zorane Arunoviće i Kamil Jedrzejevski. Posle 20 hitaca, kada u igri ostaju još samo četiri najbolje takmičarke, Zorana je i dalje bila na čelu, Korakakijeva se popela na drugo mesto, Francuskinja je pala na treće, a Hanijeh Rostamijan (Iran) je bila ne četvrtoj poziciji.

Poslednjih pet dijabola nije donelo promene u plasmanu. Kamil Jedrzejevski je osvojila bronzu, a u meč za zlato ušle su evropska vicešampionka Zorana Arunović i svetska prvakinja Ana Korakaki.

U meču za zlato posle svakog hica takmičarka sa boljim rezultatom dobija dva poena. Pobeđuje finalistkinja koja prva skupi 16 poena. Do 6:6 rivalke su vodile izjednačenu borbu. Međutim, tada je Zorana Arunović preuzela kontrolu, u pet uzastopnih hitaca za redom bila preciznija odGrkinje za trijumf 16:8. Time je nastavila sjajan niz u 2022, koji je počela zlatom u miksu sa Damirom Mikecom na Svetskom kupu u Kairu, a nastavila sa tri medalje na Evropskom prvenstvu (ekipno zlato, pojedinačno srebro i bronza u miksu).

U Rio de Žaneiru je dodala peto odličje na blistavu nisku.

Vazdušni pištolj, žene, plasman: 1. Zorana Arunović (Srbija), 2. Ana Korakaki (Grčka), 3. Kamil Jedrzejevski (Francuska)

Finale-meč za zlato: Arunović - Korakaki 16:6. Prva faza: 1. Arunović 252,2, 2. Korakaki 250,0, 3. Jedrzejevski 248,1, 2. Rostamijan (Iran) 247,0... Kvalifikacije: 1. Korakaki 585... 7. Arunović 574...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike