Ko je najbolji? Srbija! Strelci nam doneli brdo medalja sa EP u Norveškoj

31.03.2022

07:34

0

Autor: 24sedam

Naša reprezentacija takmičenje završila sa devet odličja i zauzela prvo mesto u ukupnom plasmanu

Ko je najbolji? Srbija! Strelci nam doneli brdo medalja sa EP u Norveškoj
streljački savez (14) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Srpsko streljaštvo ima sadašnjost kojom se ponosi i budućnost za koju ne mora da brine.

To je opšti utisak posle izuzetnog uspeha naše nacionalne selekcije na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Hamaru. Srbija je osvojila pet medalja u seniorskoj (dva zlata, dva srebra i bronzu) i četiri u juniorskoj konkurenciji (dva srebra i dve bronze).

Srbija je šampionat završila na prvom mestu u bilansu medalja u olimpijskim disciplinama seniorskog prvenstva i na četvrtoj poziciji uključujući seniorska i juniorska nadmetanja.

Medalje su od juče u Beogradu, a naši junaci ne kriju zadovoljstvo posle istorijskog rezultata.

Najuspešnija sa tri osvojene medalje u konkurenciji seniora je sada već legenda našeg sporta Zorana Arunović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Sebi bih za prikazano u Hamaru dala sedmicu jer svi moji nastupi su imali manjkavosti. Ima još prostora za napredak. To me izuzetno raduje pred naredna takmičenja, jer iako ima još prostora da se popune neke "rupe" uspela sam da dođem do tri medalje.

Zorana je pohvalila juniore, zahvalila kolegama, sestri i treneru Jeleni, partneru Damiru Mikecu, koleginicama Jasmini Milovanović i Brankici Zarić, a onda sa suzama u očima podsetila na prerano preminulu Bobanu Momčilović Veličković:

- Bobana je bila veliki deo svih naših ekipa i uspeha u poslednjoj deceniji, kako onih koje su nastupale pre deset godina, tako i ove sadašnje koja je osvojila novo zlato. Bobana je bila veliki deo mog ličnog i streljačkog života.

Damir Mikec je čestitao kolegama nacionalne selekcije, kako u svoje, tako i u ime Sportskog saveza Srbije, čiji je, odnedavno potpredsednik.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Nastavili smo kontinuitet osvajanja medalja sa velikih takmičenja potvrđuje da smo svetska velesila u ovom sportu. Čast je biti deo jedne ovako velike priče. Kada je o mom učinku u Hamaru reč, u miksu sa Zoranom smo sedmi put uzastopno smo stigli do pobedničkog postolja na Evropskom prvenstvu. Ne znam da li još neko uspeva da održi takav kontinuitet. Sve od sebe ćemo dati da nastavimo tradiciju. Zadovoljan sam i pojedinačnim takmičenjem. U kvalifikacijama sam postigao lični rekord na Evropskim prvenstvima, prvi put ušao u finale sa prvog mesta. Nisam imao sreće u finalu. Samo pola poena mi je nedostajalo da se plasiram i među četvoricu najboljih, ali nisam nezadovoljan.

Prva seniorska medalja na Evropskom prvenstvu za Srbiju bila je zlatna. Donela ju je Teodora Vukojević, iako još tinejdžerka.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Tek posle osvajanja zlatne medalje sam saznala da je pred Prvenstvo postojala dilema da li ću biti u seniorskoj ili juniorskoj reprezentaciji u Hamaru. -  Hvala sportskom direktoru Draganu Markoviću i stručnom štabu, što me je uvrstio u seniorski tim, pa je ova medalja naš zajednički uspeh. Takođe se zahvaljujem i našim juniorima, mojim vršnjacima. Propratila sam njihove nastupe i rezultate, koji su bili "okidač" uspeha seniorske selekcije. Mnogo su mi značili i posebno me motivisali uspesi mog klupskog kolege Marka Ivanovića, jer njegove nastupe sam doživela kao da sam ja pucala.

Andrea Arsović zahvalila je treneru Draganu Doneviću i partneru u miksu Lazaru Kovačeviću s kojim je stigla do srebrnog odličja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike