Veliki uspeh! Srbija na prvom mestu u bilansu medalja na EP u streljaštvu!

27.03.2022

20:41

0

Autor: 24sedam

Sjajan rezultat!

Veliki uspeh! Srbija na prvom mestu u bilansu medalja na EP u streljaštvu!
Pistolj-zene-sampionke-Evrope-2022 (1) - Copyright www.serbianshooting.rs

Srbija je završila na prvom mestu u bilansu medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, koje je održano u norveškom Hamaru. Veliki uspeh za naše strelce!

Medalje za Srbiju na 51. prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u olimpijskim disciplinama u seniorskoj konkurenciji osvojili su – zlatne: Teodora Vukojević (puška), ženska ekipa pištoljem; srebrne: Zorana Arunović (pištolj), miks puškom (Andrea Arsović/Lazar Kovačević); bronza: miks pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec).

Na programu je bilo deset disciplina, do pobedničkog postolja došli su strelci iz 17 zemalja, a Srbija je na prvom mestu u bilansu odlicja.

Drugo mesto pripada Nemačkoj, sa tri medalje (2,0,1), a nijedna druga zemlja nije stigla do više od jedne titule.

Srbija je i po ukupnom broju odličja na prvom mestu.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković rekao je da je zadovoljan učinkom na EP.

- Posle vrlo dobrog nastupa na Svetskom kupu u Kairu, naši strelci su održali visok nivo forme i iza nas je izuzetno uspešno Evropsko prvenstvo - poručio je Marković.

Šampionat u Hamaru su, kad je o srpskom timu reč, sa četiri medalje otvorili juniori, a potom su seniori na nisku dodali pet odličja.

- Juniori su premašili ocekivanja, a od seniora se uvek očekuju medalje, kako u olimpijskim disciplinama, tako i u ekipnim takmicenjima, ali cesto nijanse odlučuju da li ce do odličja doći. Zadovoljni smo, pred nama su novi izazovi, uskoro nas očekuje Svetski kup u Brazilu, a pik sezone je u avgustu i u oktobru, kada ce biti održano Evropsko prvenstvo malim kalibrom, pa potom i Svetski šampionat u svim disciplinama. Na tim takmičenjima će se deliti prve olimpijske kvote. Ta dva prvenstva su nam glavni cilj za 2022. godinu - poručio je Marković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike