Čukarički je tokom sezone gubio samo od večitih: Imamo mi svojih aduta

09.04.2022

13:13

0

Čuak će ugostiti Partizan u nedelju od 19.05

Čukarički je tokom sezone gubio samo od večitih: Imamo mi svojih aduta
20210918npIlicSasa01 - Copyright MN Press

U poslednjem kolu ligaškog dela fudbalske Superlige Srbije, Čukarički će na stadionu na Banovom Brdu dočekati Partizan. Biće to derbi 30. kola, u kome crno-beli jure pobedu, kako bi ostali prvi na tabeli, te stekli prednost nad Crvenom zvezdom u plej-ofu.

Sa druge strane pak, domaćinu rezultatski meč i ne znači previše, ali je jasno da će u nedelju od 19.05 krenuti na pobedu.

Trener Čukaričkog, inače legenda Partizana, Saša Ilić, ističe da njegova ekipa ima i te kako motiva i ambicije.

- Imamo veliko poštovanje prema Partizanu, znamo protiv koga igramo. Ali, sigurno je da će opredeljenje Čukaričkog biti da igra fudbal, da se ne brani, baš kao što je to bio slučaj u svakom meču ove sezone. Naš cilj je svakako da publika uživa, sigurni smo da će i ljudi koji budu došli na stadion i oni pored malih ekrana, imati šta da vide. Isto tako, i nama je meč rezultatski bitan, daleko smo još od toga da je Evropa obezbeđena, iako prednost jeste velika – kazao je Ilić.

U ovom trenutku, Čukarički se nalazi na trećoj poziciji na tabeli, sa 13 poena prednosti nad niškim Radničkim i Voždovcem.

- Ponavljam, prednost jeste velika, ali nije nedostižna. Posebno zbog činjenice da nijedan meč do kraja šampionata neće biti lak. Mi ćemo, na primer, u naredne četiri utakmice tri puta igrati protiv Crvene zvezde i Partizana. A do sada smo u Superligi, od kad sam na klupi Čukaričkog, gubili samo od tih timova – podsetio je Ilić, te dodao da će susreti sa večitima pokazati koliko je njegova ekipa napredovala.

- Upravo tako. Biće to najbolji mogući test za naš mladi tim. U međuvremenu smo ostali bez Đorđa Petrovića i Asmira Kajevića, koji su ostvarili lepe transfere. Prvi je bio standardni čuvar mreže, drugi rekorder po broju odigranih susreta za klub, nema potrebe da trošim reči koliko su bili značajni za ekipu. Opet, i za njih postoje zamene, neki drugi momci će dobiti, i siguran sam, iskoristiti šansu. U Čukaričkom se sve radi planski, pa ćemo isto tako pružiti priliku mladim momcima do kraja sezone, kad god nam se ukaže prilika.

Legendarni kapiten Partizana, ni ovog puta nije krio koliko mu taj klub znači.

- Svi znaju koliko Partizan meni znači, tu nema šta da se krije. Ali, profesionalci smo, naravno da ću se truditi da sa Čukaričkim ostvarim što bolji rezultat. Crno-beli se bore za titulu, kako sada stvari stoje ta borba biće vođena do kraja šampionata. Imaju sjajnog trenera, koji je veliki motivator, zna da igra na rezultat, uostalom to i potvrđuje aktuelna sezona, u kojoj je Partizan bio i u nokaut fazi evropskog takmičenja.

Jasno je da Partizan ima blagu ulogu favorita zbog svega ičonjenog u dosadašnjem delu sezone, ali Ilić ističe da i tim sa Banovog Brda ima svojih aduta.

- Tokom sezone, u duelima sa Crvenom zvezdom i Partizanom, insistirao sam pre svega na tome da Čukarički pokaže karakter. To je osnovni preduslov za dobar rezultat protiv ekipa takvog kvaliteta. I uspevali smo na gostovanjima u Humskoj i na stadionu „Rajko Mitić“, igra je bila dobra, doduše rezultat je izostao, tada nismo koristili svoje prilike. Treba da sačekamo svoje šanse i kad ih bude, da imamo dovoljno koncentracije da ih iskoristimo. Pitaće se naravno i Partizan, ali sam siguran da ni njima neće biti lako na Banovom Brdu – poručio je Ilić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike