Ovo nije bilo lako osvojiti! Milanović i igrači ne kriju sreću zbog prve titule Novog Beograda u istoriji

04.04.2022

08:53

0

Autor: 24sedam

Vaterpolisti srpskog tima pobedom nad splitskim Jadranom stigli do pehara u regionalnoj ligi

Ovo nije bilo lako osvojiti! Milanović i igrači ne kriju sreću zbog prve titule Novog Beograda u istoriji
624a75e08daad-0MAR66 - Copyright MN Press

Napravljeni su kao drim-tim, prva sezona je puna turbulencija, padova i uspona. Sasvim logično i razumljivo.

I već u prvoj sezoni osvojili su i prvi trofej. Onako "da probiju" što bi se narodski reklo. Da potvrde ono što sami odavno znaju. Da su mnogo moćan tim.

Vaterpolisti Novog Beograda šampioni su regionalne lige pošto su u finalu savladali Jadran iz Splita sa 14:11. I ponovo, sasvim logično i razumljivo, sreća je ono što osećaju svi u timu.

Počev od trenera, legende našeg vaterpola, Igora Milanovića.

- Presrećan sam što mi je Bog dao priliku da budem deo ove ekipe. Želim da se zahvalim upravi koja nam je obezbedila sjajne uslove - rekao je  Milanović i dodao:

- Direktor kluba Ðorđe Pejčić i sportski direktor Slobodan Soro bili su svaki dan sa nama. Hvala i mojim pomoćnicima Aci Bakiću i Ðorđu Filipoviću, koji su mi mnogo pomogli, a na kraju, kao dezert, zahvaljujem svojim igračima. Ovo nije bilo lako osvojiti. Ne želim da pričam o povredama i problemima koje smo imali. Od srca čestitam momcima koji su sve ovo izneli - konstatovao je Milanović.

Najbolji igrač (MVP) turnira Duško Pijetlović rekao je da je činjenica da je ekipa kvalitetnija od Jadrana, ali da svako finale nosi određnu težinu i odgovornost.

- Najbitnije je da smo mi drugu utakmicu zaredom odbranu odigrali kako treba što nam daje neku sigurnost za budućnost, jer nam tek slede ozbiljni dueli u Ligi šampiona i u plej-ofu Superlige Srbije. U domaćem prvenstvu će sigurno biti velika tenzija, igraće se na tri dobijene utakmice i biće mnogo već napor - istakao je Pijetlović.

Kapiten Dušan Mandić rekao je da je prvi trofej od osnivanja kluba delo i prethodnih trenera Vladimira Vujasinovića i Dejana Jovovića, kao i sadašnjeg Igora Milanovića.

- Ovo nam je trebalo, imali smo kiks u Kupu, tako da smo se sad afirmisali kako treba. Proslavićemo ovaj istorijski uspeh kako dolikuje - poručio je Mandić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike