Milanović i Šapić se dogovorili za tri minuta: Novi Beograd dobio pojačanje i u upravi!

25.02.2022

14:37

0

Veliki stručnjak preuzma ekipu u interesantnom trenutku

Milanović i Šapić se dogovorili za tri minuta: Novi Beograd dobio pojačanje i u upravi!
xsd-124078 - Copyright VK Novi Beograd

Legendarni vaterpolista i veliki stručnjak, Igor Milanović vratio se trenerskom poslu i danas i zvanično preuzeo trenersku ulogu Novog Beograda.

Na toj poziciji, Milanović dolazi umesto dosadašnjeg trenera Dejana Jovovića, koji je bio prelazno rešenje, nakon što su klub i Vladimir Vujasinović sporazumno raskinuli saradnju.

Takođe,dodatno je pojačan i sastav uprave, pa je sada tu i još jedan bivši vaterpolista, Slavko Gak.

- Moram da podelim veliko uzbuđenje posle prvog treninga koji sam odradio sa ekipom. Hvala upravi Novog Beograda, Aleksandru Šapiću, Slavku Gaku, Đorđu Pejčiću, koje znam ceo život što su mi omogućili da dobijem ovakvu priliku – rekao je Igor Milanović u prvom obraćanju medijima  potom dodao:

- Možda je malo nepriridno doći u klub tri meseca pre kraja sezone, ali nikad nisam bio od onih koji se obaziru na neke periferne stvari. Posle dve godine pauze u radu veoma sam motivisan da pokažem sebe u najboljem svetlu. Mislim da je Novi Beograd za ovih šest godina stasao u izvanredan klub, koji poseduje najbolje moguće uslove i to na svetskom nivou. Tim je izvanredan, većinu igrača znam lično i sa dosta njih sam već imao priliku da radim. Ono što mogu unapred da kažem je da sa ovakvim kvalitetom tima i igrača nemamo o čemu drugo da razmišljamo nego samo da se pripremamo iz utakmice u utakmicu i pravimo plan kako da pobedimo svaki meč.

 

VK Novi Beograd
 

 

 

Dogovor sa Aleksandrom Šapićem, postignut je za manje od tri minuta, a o igri tima u budućnosti je istakao:

- Igru treba samo ustaliti. Mislim da je ekipa u pojedinim mečevima pokzala izuzetnu silu i kvalitet. Čini mi se da su se dešavali određeni padovi koji ne bi smeli da se događaju ekipi takvog kvaliteta. Radićemo na tome i uigravanju odbrane. Sigurno ne moram da učim Duška Pijetlovića kako da igra centra ili Dušana Mandića kako da šutira. Pokušaću da sa dobrom atmosferom i malim uniformisanjem odbrane i napada dobijemo neku fizionomiju i igru po kojoj Novi Beograd treba da bude prepoznatjiv. Mislim da klub sa ovakvim kvalitetom, uslovima i ljudima u upravi mora da ima fizionomiju i to je ono što mogu da obećam – istakao je Milanović.

Slavko Gak je nave da je prethodnih mesec dana klub radio na rešavanju pitanja novog trenera, te da postoji ogromno zadovoljstvo što ja baš to Milanović.

 

VK Novi Beograd
 

 

 

- Klub je bio u jednom teškom perodu kada su u pitanju rezultati. Imali smo prelazno rešenje u vidu trenera Dejana Jovovića kome želim da se zahvalim. On je došao u Novi Beograd prevashodno da radi sa mlađim kategorijama, ali je prihvatio težak posao prethodnih mesec dana vodi ekipu do pronalska novog trenera. Uradio je dobar posao i on ostaje u klubu da radi sa mlašim sekejcijama i želim mu mnogo sreće – rekao je Gak i potom dodao:

- Imamo vrhunske igrače, proslavljene reprezentativce, a od danas je sa nama jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, i jedan od najtrofejnijih trenera. Igor Milanović je dva puta osvajao Ligu šampiona, a jedan od naših primarnih ciljeva je svakako osvajanje titule prvaka Evrope pored titula u domaćem porvenstvu i Jadranskoj ligi.

O planovima kluba, proslavljeni vaterpolista je rekao:

- Novi Beograd je mlad klub, postroji šest godina, ali ima sve mlađe kategorije i nije napravljen da bi kratko trajao, nego je napravljen da bi obeležio budućnost i jednu novu epohu srpskog i svetskog vaterpola. Kreiran je tim, koji je perspektivan koji je po mišljenju mnogih svetskih stručnjaka pred sobom ima svetlu budućnost, a ima i najviše ciljeve koje apsolutno može da ostvari – zaključio je Gak.


Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike